Boek
Nederlands

Waar is potige smurf?

Peyo (auteur)
+1
Waar is potige smurf?
×
Waar is potige smurf? Waar is potige smurf?

Waar is potige smurf?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Prentenboek met grote, gedetailleerde tekeningen in kleur, waarop oudere kleuters Potige Smurf en een aantal andere Smurfen en voorwerpen moeten zien te vinden op verschillende locaties in Smurfenland. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Smurfen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Waar is potige smurf?
Auteur
Peyo
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2009
29 p. : ill.
ISBN
9789002234408

Besprekingen

Groot formaat prentenboek met zoekplaten over een dubbele bladzijde waar Potige Smurf gevonden kan worden en per plaat nog een aantal voorwerpen of andere Smurfen. Er zijn maar liefst 132, vaak lastige, zoekopdrachten. Op elke plaat staan wel tegen de honderd Smurfen, dus het is niet eenvoudig! De onderwerpen van de platen staan los van elkaar. De platen stralen veel vrolijkheid uit, al zijn niet alle Smurfen even lief voor elkaar. Op de schutbladen voorin een overzicht van de Smurfen. Het woordgebruik in de karakteromschrijvingen is moeilijk. Achterin staan de oplossingen van de zoekopdrachten via een gekleurde-stippensysteem op sterk verkleinde afbeeldingen in zwart-wit die op de kop zijn afgedrukt. Eerder verschenen 'Waar is Babysmurf?' en 'Waar is Brilsmurf?'*. Een boek met urenlang speurwerk voor echte doorzetters vanaf ca. 5 jaar. Mede naar gegevens van

Over Peyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Erling Mandelmann

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia