Boek
Nederlands

Waar is babysmurf?

Peyo (auteur), Thierry Culliford (scenarist), Jeroen De Coninck (illustrator)
Prentenboek met grote, gedetailleerde tekeningen in kleur, waarop oudere kleuters Babysmurf en een aantal andere smurfen en voorwerpen moeten zien te vinden op verschillende locaties in Smurfenland. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Smurfen
Extra onderwerp
Zoekboek
Titel
Waar is babysmurf?
Auteur
Peyo
Scenarist
Thierry Culliford
Illustrator
Jeroen De Coninck Miguel Diaz Vizoso
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
29 p. : ill.
ISBN
9789002230073

Besprekingen

De smurfen van Peyo mochten een hernieuwde belangstelling genieten toen er ter gelegenheid van hun vijftigjarig bestaan een stickerboek werd uitgebracht. Zonder veel moeite veroverden ze de harten van de kinderen en kleinkinderen van hun oorspronkelijke fans. De piepkleine blauwe figuurtjes krioelen talrijk in hun gezellige bos. Daarom zijn ze ook erg geschikt voor een zoekboek in de stijl van Waar is Wally?. In een groot boek met harde kaft vind je een tiental zoekplaten met smurfen-taferelen. Thema's als tuinieren, op de kermis, een nieuwe brug bouwen, in de bibliotheek en op de skipiste krijgen een illustratie over beide pagina's, met minstens vijftig actieve smurfen op elke plaat die over, onder en door elkaar hun ding doen.

Op elke bladzijde mag je dan op zoek naar de babysmurf. Daarenboven zijn er nog tien extra opdrachten per tekening: zoek ook de grote smurf, de brilsmurf, de smurfin... Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Waar is babysmurf? is een echte uitda…Lees verder
Groot formaat prentenboek met twaalf dynamische zoekplaten waarin tientallen smurfen de hoofdrol spelen. Smurfen zijn klein, blauw van kleur, dragen een witte broek en slappe puntmuts en hebben een staartje. Bedoeling is om babysmurf te vinden op elke plaat. De tekenfilmachtige, gekleurde illustraties beslaan dubbele pagina's. Tevens kan er nog naar andere smurfen en attributen worden gezocht. Er zijn dus maar liefst 132, vaak lastige, zoekopdrachten. De oplossingen zijn (bewust ondersteboven afgedrukt) terug te vinden achter in het boek op de schutbladen via een gekleurde-stippensysteem op sterk verkleinde afbeeldingen. Op de schutbladen voorin het boek zijn de belangrijkste smurfen van het dorp weergegeven. Het woordgebruik in de karakteromschrijvingen is moeilijk. Verschijnt in het kader van de 50ste verjaardag van de smurfen. Een boek met urenlang speurwerk voor echte doorzetters vanaf ca. 5 jaar.

Over Peyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Erling Mandelmann

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties