Boek
Nederlands

Sprookjesavonturen

Peyo (illustrator)
+1
Sprookjesavonturen
×
Sprookjesavonturen Sprookjesavonturen

Sprookjesavonturen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vier verhalen over de Smurfen. Potige Smurf neemt het op tegen een vuurspuwende draak en Moppersmurf ontmoet kabouter Gizmobog met wie hij in het Moeras der Schaduwen terechtkomt. Met veel vrolijke kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Sprookjesavonturen
Illustrator
Peyo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2015
[108] p. : ill
ISBN
9789002259043 (hardback)

Besprekingen

Bundel met vier sprookjesavonturen waarin de Smurfen de hoofdrol spelen. In het eerste verhaal neemt Potige Smurf het op tegen een vuurspuwende draak die het halve dorp in lichterlaaie heeft gezet. Het tweede verhaal gaat over Moppersmurf die, op de vlucht voor zijn verjaardag, kabouter Gizmobog ontmoet en met hem in het Moeras der Schaduwen terechtkomt. In het derde verhaal krijgt Dichtsmurf inspiratie door de magische bol van een fee aan te raken. Ook andere Smurfen die de bol aanraken, komen in de ban van de fee. En in het laatste verhaal schieten de Smurfen de elfen te hulp die gevangen worden gehouden door afschuwelijke wrattenmonsters. Herkenbare en voorspelbare verhalen die door de bekende, kleurrijke smurfen illustraties zeker in een behoefte zullen voorzien. De tekst is vrij pittig met woorden als 'argwaan', 'inspiratie' en 'chaos' en enkele Vlaamse woorden, zoals 'verschieten' (schrikken), maar laat zich goed voorlezen. Het omslag is een compilatie van vier spannende fragmen…Lees verder

Over Peyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Erling Mandelmann

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia