Boek
Nederlands

Een smurfengroot avontuur

Peyo (auteur), Greet Bauweleers (vertaler)
+1
Een smurfengroot avontuur
×
Een smurfengroot avontuur Een smurfengroot avontuur
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is de Smurfigste nacht van het jaar - het Blauwe Maan Festival! Iedereen heeft zin in een groot feest. Maar net wanneer de Blauwe Maan opkomt, duikt de boze tovenaar Gargamel op! Grote Smurf, Smurfin, Brilsmurf, Klungelsmurf, McSmurf en Moppersmurf ontsnappen via een magische ingang en belanden in een wereld die ze nog nooit gezien hebben. Maar Gargamel en zijn gemene kat Azrël zijn hen gevolg
Onderwerp
Smurfen
Titel
Een smurfengroot avontuur
Auteur
Peyo
Vertaler
Greet Bauweleers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2011
[22] p. : ill.
ISBN
9789002244209 (hardback)

Over Peyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Erling Mandelmann

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties