Boek
Nederlands

De smurfen : groot verhalenboek

Peyo (auteur)
+1
De smurfen : groot verhalenboek
×
De smurfen : groot verhalenboek De smurfen : groot verhalenboek

De smurfen : groot verhalenboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van zes prentvertellingen over de Smurfen. Met kleurrijke, vrolijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Smurf gaat op avontuur
De smurfmobiel
Knutselsmurf smurft het weer
Grote smurf gaat trouwen!
Smurfin in het dorp!
Ruimtesmurf
Onderwerp
Smurfen
Extra onderwerp
Voorleesverhalen
Titel
De smurfen : groot verhalenboek
Auteur
Peyo
Uniforme titel
De smurfen : groot verhalenboek
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2009
[156] p. : ill.
ISBN
9789002234422

Besprekingen

Vijf eerder in 2008 apart verschenen prentvertellingen over de smurfen zijn in deze uitgave gebundeld. Als gewoonlijk ligt Gargamel op de loer, ook als een Smurf op avontuur gaat. Hij tovert een Smurfin het dorp in. Knutselsmurf vindt een weerregelmachine en een smurfmobiel uit. Grote Smurf wil gaan trouwen met een nimf en Ruimtesmurf wil op reis met zijn raket. De verhalen worden verteld in kleine blokjes tekst die op diverse plaatsen in de bekende smurftekeningen zijn geplaatst. Ze bevatten veel moeilijk(er)e woorden en/of begrippen en uitdrukkingen. In elke tekstblokje komt het woord ‘smurf’ een of meer keren voor. De cartoonachtige tekeningen hebben verschillende formaten. Ze ogen vrolijk door helder kleurgebruik met veel blauw. Een uitgave die het moet hebben van de bekendheid/herkenbaarheid van de figuurtjes. Te moeilijk voor beginnende lezers om zelf te lezen, vrij irritant voorleesmateriaal door het veelvuldige gebruik van het woord 'smurf'. Stevige uitgave met drie gekaderde …Lees verder

Over Peyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Erling Mandelmann

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia