Boek
Nederlands

De avonturen van Smurfin

Peyo (auteur)

De avonturen van Smurfin

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Vier verhalen over de Smurfen, waarin Smurfin en grote rol speelt. Ze wordt ontvoerd door trollen en krijgt een eigen Smurfmobiel. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Titel
De avonturen van Smurfin
Auteur
Peyo
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2013
[108] p. : ill.
ISBN
9789002250859 (hardback)

Besprekingen

Vier verhalen over de Smurfen, de kleine blauwe wezens, bekend van stripverhalen en films. De Smurfin speelt in de verhalen een belangrijke rol. Zij wordt in het eerste verhaal door de boze tovenaar Gargamel gemaakt en naar de Smurfen gestuurd om hen aan hem over te leveren. Gelukkig kan Grote Smurf haar veranderen in een aardige Smurfin. In de overige verhalen proberen de Trollen de Smurfen als slaven te gebruiken, maakt Knutselsmurf voor iedereen een auto en vindt Smurfin een mensenvriendin. Dit boek bevat geen stripverhalen maar voorlees- of zelfleesverhalen met veel grote gekleurde illustraties uit de stripstudio. De tekst staat in een wit gedeelte van de illustraties gedrukt, in een duidelijke letter. Felgekleurde omslagillustratie op een knalroze achtergrond. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Peyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Erling Mandelmann

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia