Een Amerikaanse soldaat zet in West-Duitsland de bloemetjes buiten en wordt verliefd op een Duitse zangeres
Titel
G.I. blues
Regisseur
Norman Taurog
Componist
Joseph J. Lilley
Acteur
Elvis Presley 1935-1977 Juliet Prowse
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
1960
Speelduur
100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Restored Engels Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Engels, Deens, Duits, Frans, Italiaans, Noors, Spaans, Zweeds
EAN
8714865556450

Besprekingen

Elvis Presley overleed op 16 augustus 1977. Ter gelegenheid van de 25e herdenking van die datum, verschijnen veel van de films met Elvis in nieuwe geremasterde versies op dvd. Daarbij de film die hij maakte in 1960 na terugkeer uit militaire dienst. Zijn acteerprestaties blijven ver achter bij die van zijn tegenspeelster Juliet Prowse. Maar door de aanwezigheid van een paar nr. 1 hits is dit wel een must vooor de Elvis Fans: G.I. Blues - Blue suede shoes - Wooden heart. Niet veel extra's: uitsluitend de bioscooptrailer is toegevoegd.

Over Norman Taurog

Norman Rae Taurog (Chicago, 23 februari 1899 – Rancho Mirage, 7 april 1981) was een Amerikaanse filmregisseur en scenarioschrijver, die meer dan 140 films op zijn naam heeft staan. Tevens heeft hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Biografie

Hij begon zijn carrière in de filmindustrie op 13-jarige leeftijd, in de film Tangled Relations. Vervolgens werkte hij in theater.

Later werd hij een regisseur. Zijn regiedoorbraak was in 1931 met Skippy, waar hij een Oscar voor won.

Andere films die hij in de jaren 30 maakte waren onder meer Sooky met Jackie Cooper, Rhythm on the Range met Bing Crosby en Broadway Melody of 1940 met Fred Astaire. Ook in de jaren 40 werkte hij met grote sterren, waaronder met Judy Garland in Presenting Lily Mars.

In de jaren 50 waren Dean Martin en Jerry Lewis het populairste komische duo van het witte doek, en Taurog mocht zes films van het du…Lees verder op Wikipedia