Boek
Nederlands

Niemand

Neil Gaiman (auteur), Chris Riddell (illustrator), Emmy Van Beest (vertaler)
Nadat zijn familie is vermoord toen hij een peuter was, woont Nim tussen de geesten op een kerkhof. Als hij 14 is, gaat hij zich afvragen wie zijn familie heeft vermoord en waarom. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Niemand
Auteur
Neil Gaiman
Illustrator
Chris Riddell
Vertaler
Emmy Van Beest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The graveyard book
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2023
277 p.
ISBN
9789049202323 (hardback)

Besprekingen

Een spannend fantasyboek voor kinderen van Neil Gaiman over een jongen die tussen de geesten op een kerkhof woont. Nim is een ongewone jongen op een ongewone plek woont: hij is de enige levende bewoner van een kerkhof. Nadat zijn ouders vermoord werden, werd Nim als peuter opgevoed door geesten, weerwolven en andere begraafplaatsbewoners. Zo leerde hij over de tijden waarin zijn spookachtige beschermers leefden, en hoe hij zichzelf kan vervagen. Als hij veertien is, gaat Nim zich afvragen wie zijn familie heeft vermoord en waarom. Kan een door geesten opgevoede jongen de wonderen en verschrikkingen van de wereld van zowel de levenden als de doden wel onder ogen zien? Spannend en met veel fantasie geschreven. Met enkele gedetailleerde, griezelige zwart-wittekeningen van Chris Riddell. Vanaf ca. 12 jaar. Neil Gaiman (1960) is een beroemde Amerikaanse auteur. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won vele literaire prijzen. Meerdere van zijn boeken, waaronder ‘Coraline…Lees verder

Over Neil Gaiman

CC BY 2.5 - Foto van/door Kyle Cassidy (ticket:2010080610005003 identity confirmed])

Neil Richard MacKinnon Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij heeft in zijn carrière meerdere noemenswaardige prijzen ontvangen, waaronder de Nebula Award en de Bram Stoker Award.

Levensloop

Gaiman begon als journalist, nadat veel uitgevers zijn werk weigerden te publiceren. In 1987 schreef hij het humoristische Don't Panic: The Official Hitchhikers Guide to the Galaxy Companion over het ontstaan van de boeken van Douglas Adams. Dit boek bracht hem in contact met Terry Pratchett met wie hij Good Omens schreef over een op handen zijnde apocalyps.

Gaiman creëerde en schreef de maandelijkse cult stripserie The Sandman. Deze serie van 75 stripverhalen maakte het genre respectabel bij vele nieuwe lezers. De serie liep van 1988 tot 1996, toen het verhaal volgens Gaiman zijn natuurlijk ein…Lees verder op Wikipedia