E-boek
Nederlands
Het leven in een vinexwijk verloopt niet altijd soepel. Daar weet Naima El Bezaz, die zelf al bijna tien jaar in zo'n buurt woont, alles van. In haar autobiografische roman Vinexvrouwen beschrijft ze het wel en wee van haar gezin in deze typisch Nederlandse nieuwbouwwijk. Als Marokkaanse kijkt zij met een fris oog naar de Hollandse gewoontes, al speelt er nog iets anders mee: de vinexwijk wordt ge
Titel
Vinexvrouwen
Auteur
Naima El Bezaz
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2010
ePub2, 787822 bytes
Aantekening
Wordt vervolgd door: Méér vinexvrouwen
ISBN
9789021439150
CloudLibrary
3hxc3z9

Over Naima El Bezaz

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Naima El Bezaz (Meknes, Marokko, 3 maart 1974 – Alphen aan den Rijn, 7 augustus 2020) was een Marokkaans-Nederlands schrijfster.

Biografie

In 1978 emigreerde El Bezaz vanuit Marokko naar Alphen aan den Rijn. Haar vader was het gezin voorgegaan, en werkte al in een fabriek. Als volwassene woonde ze in een Vinexwijk in Zaandam.

El Bezaz heeft altijd belangstelling voor taal en schrijven gehad. Na de middelbare school ging ze studeren aan de Leidse universiteit, maar het schrijverschap trok haar. Tijdens een lezing kwam ze in aanraking met schrijfster Yvonne Kroonenberg die haar introduceerde bij Uitgeverij Contact. In 1995, op haar eenentwintigste, verscheen haar succesvolle debuutroman De weg naar het noorden. Het boek werd bekroond met de Jenny Smelik-IBBY-prijs 1996.

Haar tweede boek, Minnares van de duivel verscheen in 2002 en bevatte expliciete erotische passages. Naar aanleiding van dit boek werde…Lees verder op Wikipedia