Boek
Nederlands

Ik doe het lekker toch!

Milja Praagman (auteur)
+1
Ik doe het lekker toch!
×
Ik doe het lekker toch! Ik doe het lekker toch!

Ik doe het lekker toch!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kleine Leeuw begint te rebelleren: lawaai maken op de vroege morgen, zonder jas naar buiten, alleen oversteken, door de modder rollen… Alles wat niet mag, doet hij lekker toch! Daar weet zijn moeder wel raad mee.
Titel
Ik doe het lekker toch!
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2012
[24] p. : ill.
ISBN
9789025860714 (hardback)

Besprekingen

Het is heel vroeg in de ochtend en iedereen in de jungle ligt nog rustig te slapen. Tot er opeens luid gebruld wordt... GRAAUOW! Het geluid komt uit het huisje van Kleine Leeuw. De jonge leeuw stapt die ochtend vastberaden uit zijn bedje: hij voelt zich niet langer klein, vandaag is hij een grote, sterke leeuw geworden. Mama is wakker geworden van zijn gebrul. Ze fluistert dat Kleine Leeuw niet zo'n lawaai moet maken, maar hij brult: 'Ik doe het lekker toch!' En zo gaat dit verhaal heerlijk van start. Kleine Leeuw stapt in zijn pyjama en zonder jas de deur uit, terwijl mama hem met een bezorgde blik nakijkt. Hij wou niet luisteren naar haar protesten, wat is er toch gebeurd met haar kleintje? Kleine Leeuw slingert met zijn vrienden door de jungle, steekt de rivier over, rolt in de modder... allemaal dingen die hij eigenlijk niet mag. Thuis heeft zijn moeder intussen een plannetje bedacht om haar rebelse zoon weer te laten luisteren. 'Je mag je bordje NIET leegeten,' zegt ze. Ook in ba…Lees verder
Graauow! Kleine Leeuw luistert niet meer naar zijn moeder. Hij gaat in z’n pyjamabroek en zonder jas naar buiten, geeft mama geen knuffel, slingert met zijn vriendjes (aap, olifant en later krokodil) door de jungle, steekt alleen over (over vier krokodillen), rolt lekker door de modder en thuisgekomen zijn de tafelmanieren overboord gezet. Dit alles onder het mom van ‘Ik doe het lekker toch!’, maar moeder Leeuw heeft een passend antwoord op deze jeugdige opstandigheid. Grappig en heerlijk tegendraads verhaal, gevat in eenvoudige, overzichtelijke prenten (steeds een spread beslaand) die zeker aansprekend zijn. Groen, geel en blauw zijn de overheersende kleuren. De ver doorgevoerde logica van moeder is geestig. De auteur en illustrator schreef en tekende onder meer 'Mijn mama is een prinses', 'Miki en de sneeuwpop' en 'Nog 100 nachtjes slapen', dat werd verkozen tot Prentenboek van Jaar 2013. Fijn prentenboek voor mannelijke en vrouwelijke welpjes, want zoals de flaptekst al aangeeft: ‘…Lees verder

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia