Boek
Nederlands

Gestrikt!

Milja Praagman (auteur)
+1
Gestrikt!
×
Gestrikt! Gestrikt!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Toetje wil graag schoenen met veters, maar dan moet ze eerst veters leren strikken van papa. Ze oefent op allerlei schoenen, en het gaat steeds beter. Dan mag ze zelfs de schoenen van de koning strikken. Prentenboek met kleurrijke tekeningen en een oefenveter in het omslag. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Schoenen
Titel
Gestrikt! / tekst en illustraties Milja Praagman
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2018
[27] p. : ill.
ISBN
9789025769987 (hardback)

Besprekingen

Zelf hun veters strikken is een vaardigheid die kinderen (gemiddeld) in groep 2 leren. Oefenen kan nu met behulp van dit aantrekkelijk uitgevoerde prentenboek: in het voorplat zijn gaatjes gemaakt met daarin een heuse veter, waarmee het rijgen en strikken uitgeprobeerd kan worden. Het verhaal gaat over Toetje die veterschoenen wil, maar van haar vader eerst moet leren strikken. Toetje gaat meteen aan de slag, en na wat missers lukt het haar zelfs de schoenen van de koning te strikken. Laat er nou net in het paleis een taartendief rondrennen, met losse veters. Daadkrachtig grijpt Toetje in, wat haar schoenen met gouden veters oplevert! Een vlot verteld, kolderiek verhaal waarbij de kleurrijke illustraties de humor onderstrepen en een eigen verhaal vertellen. De prentenboekenmaakster is onder meer bekroond met een Zilveren Penseel (‘Omdat ik je zo graag zie’) en maakte het prentenboekje van de Kinderboekenweek 2018 (‘Kom erbij’). Fijne educatieve uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia