Boek
Nederlands

Mijn grote ruimte ontdekkingsboek

+1
Mijn grote ruimte ontdekkingsboek
×
Mijn grote ruimte ontdekkingsboek Mijn grote ruimte ontdekkingsboek

Mijn grote ruimte ontdekkingsboek

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In dit doe-boek met hardkartonnen bladzijden en vol kaarten en geheime laadjes kun je de geheimen van de ruimte ontdekken. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Heelal, Ruimtevaart
Titel
Mijn grote ruimte ontdekkingsboek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My big busy space activity book
Uitgever
Amsterdam: Piccolo, 2003
[12] p. : ill
ISBN
90-00-03531-7

Besprekingen

Een glossy boek, in groot formaat, met tien dikke pagina's vol informatie, afbeeldingen, kleuren, flapjes en andere speeltjes. De informatie wordt snel na elkaar aangeboden. De eerste twee pagina's schetsen al het zonnestelsel, vermelden de oerknal, en introduceren de voornaamste elementen die in de ruimte rondzweven. Bij de komeet kun je voelen dat de staart uit stofdeeltjes bestaat, voor het zonnestelsel moet je een kleinere pagina openvouwen, bij enkele ruimte-elementen hoort een flapje met extra informatie. Op de volgende pagina's kun je nog de aarde doen ronddraaien zodat je de verschillende maanstanden leert ontdekken, er is een grappige reisgids voor de planeten, de sterren fonkelen in het donker. Handig is de transparant die hoort bij de pagina over sterrenbeelden, om de figuren te leren herkennen in vier sterrenbeelden. Er zijn nog enkele nuttige weetjes over de ruimtevaart, met een binnenkort verouderde focus op de space-shuttle. Een gevarieerd en leuk introductieboek tot de…Lees verder
In dit prachtig uitgevoerde boek met hardkartonnen bladzijden staat de ruimte centraal. Het boek moet geopend worden door een hardkartonnen flap (zit vast op het omslag met klittenband) met een spaceshuttle opzij te vouwen. Op de binnenkant van het uitgevouwen model staat dan de binnenkant van de shuttle. Op verschillende bladzijdes zijn uitvouwbare kaarten geplaatst of geheime vakjes die opengemaakt moeten worden. Deze flapjes zijn van normaal dun papier. In een aantal envelopjes zit zelfs losse informatie op kaartjes. Hoewel juist deze uitvoering de doelgroep zeker zal boeien, maakt het dit boek zeer kwetsbaar. Het taalgebruik is eenvoudig; de lengte van de teksten (en daardoor het informatiegehalte) is zeer klein. Meestal wordt niet meer dan een zin besteed aan een bepaald onderwerp. Maar de vaak speelse en aantrekkelijk uitgevoerde illustratie zorgt dan toch voor een prikkel om nieuwsgierig te worden naar meer. Vanaf ca. 8 jaar.