Boek
Nederlands

Verre vrienden : nieuwe pennen en penselen in de jeugdliteratuur

Michael De Cock (samensteller), Gerda Dendooven (samensteller)

Verre vrienden : nieuwe pennen en penselen in de jeugdliteratuur

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Besprekingen

Deze verhalen rondom het thema vriendschap vertellen de lezer wat het is om een ware vriend te hebben. Bijvoorbeeld het verhaal over de dieren Tomo en Dashi, die elkaar tijdens een hevige storm kwijtraken en dodelijk ongerust zijn over elkaars lot. Of een meisje, dat door de bliksem getroffen wordt en daardoor de gedachten van een oude man in haar hoofd hoort, die ze besluit te gaan helpen. De verhalen worden afgewisseld met spreuken over vriendschap of met een tekening, waarin ook steeds het thema is verwerkt. Achterin vinden we informatie over de beginnende Vlaamse schrijvers en illustratoren van wie de verhalen en illustraties door Michael De Cock en Gerda Dendooven zijn samengebracht. Bij het boek zit een cd, waarop sommige verhalen worden voorgelezen, stukjes muziek staan of een schrijver iets over zichzelf vertelt. De verhalen zijn mysterieus en zeker niet voorspelbaar. Nederlandse lezers zullen vaak Vlaamse woorden tegenkomen. Ook op de cd is te horen, dat deze in België is gem…Lees verder

Over Michael De Cock

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur en theatermaker. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristoff Verbist in Thuis, die hij speelde van 1997 tot 2001.

Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, Spoed en Witse. Hij had ook een gastrol in de politieserie Aspe

In 2006 werd Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen. In 2015 behaalde hij voor Veldslag om een hart een Boekenleeuw.

In september 2016 volgde hij Jan Goossens op als hoofd van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Hij wordt ook de voorzitter van filmfestival MOOOV na de editie van 2015.

In 2016 speelde hij een van de hoofdrollen in fictieserie De 16.

Suggesties