Cd
Nederlands
Bevat: Concert voor piano en orkest in G. Concert voor piano met de linkerhand en orkest in D. Valses nobles et sentimentales. Sonatine.
Titel
Piano concertos / Maurice Ravel
Auteur
Maurice Ravel 1875-1937 Alicia De Larrocha
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Concerten, piano 1h, orkest, D gr.t.
Parallelle titel
Concerten, piano, orkest, G gr.t.
Parallelle titel
Sonatines, piano (1905)
Parallelle titel
Valses nobles et sentimentales
Uitgever
[S.I.]: RCA Victor, 1993
1 compact disc
Aantekening
UITV.: Alicia de Larrocha, piano ; Saint Louis Symphony Orchestra ; dir. Leonard Slatkin
EAN
0090266098521

Over Maurice Ravel

Joseph-Maurice Ravel (Ciboure, 7 maart 1875 – Parijs, 28 december 1937) was een Frans componist van Zwitsers-Baskische afkomst. Hij geldt als een van de voornaamste componisten van de 20e eeuw en, met zijn oudere landgenoot Claude Debussy, als de belangrijkste impressionist in de klassieke muziek, en als voorloper/initiator van het expressionisme.

Biografie

Maurice Ravel werd geboren in Ciboure aan de kust in Frans-Baskenland nabij de Spaanse grens en was van moederszijde van Baskische afkomst. Zijn vader was een ingenieur uit Franstalig Zwitserland. Nog in Ravels geboortejaar verhuisde het gezin naar Parijs, waar in 1878 zijn broer Édouard werd geboren. Ravel kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste pianolessen en werd in 1889 toegelaten aan het Parijse conservatorium. Zijn pianistenopleiding maakte hij niet af. Na zijn voortijdige vertrek van het conservatorium keerde hij er in 1897 terug om bij Gabriel Fauré compositielessen t…Lees verder op Wikipedia