Boek
Nederlands

Draf in de klas

Marte Jongbloed (auteur), Esther Van den Berg (illustrator)
+1
Draf in de klas
×
Draf in de klas Draf in de klas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Juf Pom heeft een dier. Hij heet Draf. Draf heeft geen wei en geen stal. Dus neemt juf Pom hem mee naar de klas. Mag dat? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
AVI M3
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Draf in de klas
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Esther Van den Berg
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
26 p. : ill.
ISBN
9789048738465 (hardback)

Besprekingen

Juf Pom heeft een paard, genaamd Draf. Het dier heeft geen wei en geen stal meer en haar huis is te klein. Daarom neemt de juf het dier mee naar school. Het schoolhoofd, juf Jans, is hier niet blij mee, zeker niet nadat het paard zijn behoefte in het klaslokaal heeft achtergelaten. Juf Pom wordt op non-actief gesteld en het paard moet uit de school. De vervangster valt niet bepaald in de smaak en daarom komen Lin en Bas in opstand, gesteund door de ouders van Bas. Ze willen de juf terug en een goede plek voor Draf. Eerste leesboekje op leesniveau AVI-M3. De tekst bestaat uit eenlettergrepige woorden. Er wordt interpunctie gebruikt, geen hoofdletters. Ondanks deze schrijfbeperking is er een aansprekend verhaal geschreven. De kleurrijke illustraties zijn talrijk en grappig en vormen een wezenlijk onderdeel van het verhaal. Het onderwerp en het aantrekkelijke omslag (met glanzende elementen) is uitnodigend. Deel uit de serie ‘Leren lezen’*, herkenbaar aan het handzame formaat en de vroli…Lees verder

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia