Boek
Nederlands

Floor denkt door!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Floor denkt door!
×
Floor denkt door! Floor denkt door!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor (ik-figuur) heeft veertien nieuwe regels bedacht. Je moet je vader nooit eten online laten bestellen en als de juf een regel bedenkt voor het huiswerk, moet ze zich daar zelf ook aan houden. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 9, AVI M6, AVI E6
Titel
Floor denkt door!
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2015
127 p. : ill.
ISBN
9789021674568 (hardback)

Besprekingen

Zoals in de voorgaande tien boeken over Floor formuleert ze hier opnieuw veertien regels. Het zijn eigenlijk conclusies die ze trekt uit zaken die ze meemaakt. Voor allerlei situaties en problemen bedenkt ze een originele oplossing. Er kan immers veel mis gaan met onder meer spelfouten in een dictee, zakgeld, een huisdier dat niet tam is, een vervelende broer of een pretpark dat niet prettig is. Soms heeft Floor geluk, soms zet ze de situatie op een vindingrijke manier naar haar hand. Floor is een sympathieke, eigenwijze meid die in dagboekstijl in de ik-persoon schrijft over haar belevenissen, gevoelens en redeneringen. De situaties zijn veelal heel herkenbaar, maar de oplossingen die Floor bedenkt zijn ongewoon en creatief. De anekdotische verhaaltjes zijn grappig en bevatten vaak verrassende wendingen. Ze zijn vlot en afzonderlijk te lezen. De lay-out is aantrekkelijk, met handgeschreven regels en vrolijke, zwierige pentekeningen. Ontspannende en luchtige lectuur die voortbouwt op …Lees verder

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken