Boek
Nederlands
Een jonge Berlijnse politicus die op de nominatie staat om minister van Justitie te worden, laat zijn chauffeur na een aanrijding met dodelijk gevolg doorrijden wat verstrekkende gevolgen heeft.
Titel
De huisgenoot
Auteur
Marjolijn Uitzinger 1947-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2014
283 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door De partijgenoot
ISBN
9789044533682 (paperback)

Besprekingen

De jonge Berlijnse SPD-politicus Florian von Bismark die op de nominatie staat om minister van Justitie te worden, treft op een ijskoude winteravond een dakloze jongen op zijn stoep aan die hij later op de avond naar binnen haalt. Na een paar weken maakt hij Mirco tot zijn chauffeur. Als de jongen op een avond een plotseling overstekende fietser doodrijdt, dwingt Florian, beducht voor zijn carrière, hem door te rijden. Dat brengt hem in een chantabele positie, zal Mirco zijn mond houden? Er volgen nog meer moeilijkheden, een collega dreigt een boekje open te doen over bepaalde gebeurtenissen tijdens Florians middelbare schooltijd. Stapje voor stapje verlegt Florian zijn grenzen ter wille van zijn carrière. Goed geschreven, spannende politieke thriller met een overtuigende hoofdpersoon, een verrassende plot, een met veel kennis van zaken en gevoel voor sfeer beschreven Berlijn en een mooi inkijkje in de actuele Duitse politiek. Ook de humor ontbreekt niet. De in Berlijn wonende auteur …Lees verder

Over Marjolijn Uitzinger

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door AVRO

Marjolijn Uitzinger (Amsterdam, 23 november 1947) is een Nederlandse journaliste, voormalig presentatrice en schrijfster.

Carrière

Marjolijn Uitzinger begon haar loopbaan in de parlementaire journalistiek. Nadat zij voor de Volkskrant en Het Vrije Volk had gewerkt, werd ze woordvoerder bij het ministerie van VROM. Vervolgens werkte ze voor diverse omroepen als radio- en televisiepresentator. Zo was ze geruime tijd verbonden aan het VARA-programma In de Rooie Haan en werkte ze van 1990 tot 2006 voor de AVRO en de NOS, onder andere als presentator van het radioprogramma Met het Oog op Morgen en vrijwel alle AVRO-programma´s op Radio 1. Sindsdien is ze actief als dagvoorzitter en discussieleider. Sinds 2006 woont zij in Berlijn.

In 2012 schreef Uitzinger de thriller Een fatale primeur, die zich afspeelt in Berlijn. Dit boek werd gevolgd door meerdere Berlijnse …Lees verder op Wikipedia