Boek
Nederlands

Een koffertje vol dromen

Mariette Vanhalewijn (auteur), Jaklien Moerman (illustrator)
+1
Een koffertje vol dromen
×
Een koffertje vol dromen Een koffertje vol dromen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van 25 fantasie- en sprookjesachtige verhalen, gei͏̈llustreerd met zoetgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Een koffertje vol dromen
Auteur
Mariette Vanhalewijn
Illustrator
Jaklien Moerman
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2013
160 p.
Aantekening
Verhalen reeds eerder verschenen in Een koffertje vol dromen en Gaatjes in de hemel
ISBN
9789022329252 (hardback)

Besprekingen

Een verhalenbundel met verhalen uit ‘Een koffertje vol dromen’ (1980) en ‘Gaatjes in de hemel’ (1978). De toon is soms wat ouderwets en sommige namen zijn niet meer van deze tijd, zoals Miesje en Klaasje, maar de inhoud is heerlijk om te lezen. De auteur weet de juiste toon te treffen om de fantasie van de luisterende kinderen te prikkelen. Zo schildert Jessica een tovertuin: ze wandelt even door het schilderij om te kijken of de tuin wel mooi genoeg is. En wat denk je dat de vader doet van vier kleine ondeugden die altijd te laat op school komen? Hij bouwt een glijbaan van boven naar buiten, zodat ze tijd besparen. De eenvoudige verhaaltjes spelen zich af in een grensgebied tussen fantasie en realiteit. Ze bevatten sprookjesachtige elementen (reus, heks, pratende dieren), maar spelen in een realistische omgeving. De verteltrant is redelijk vlot, luchtig en soms wat humoristisch. Waarden die naar voren komen zijn o.a. tevredenheid, vrolijkheid, nuttigheid en lief zijn voor elkaar. De …Lees verder

Over Mariette Vanhalewijn

Mariette Vanhalewijn (Meulebeke, 24 januari 1940) is een Belgische jeugdschrijver. Ze is bekend van boeken als Een koffertje vol dromen (1980, met illustraties van Jaklien Moerman) en Kleine Adam (1983, met illustraties van Rita van Bilsen).

Lees verder op Wikipedia