Boek
Nederlands

Juffrouw Knuppel

Margreet Schouwenaar (auteur), Helen Van Vliet (illustrator)
+1
Juffrouw Knuppel
×
Juffrouw Knuppel Juffrouw Knuppel
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Knars heeft een vreselijke juf, juffrouw Knuppel. Als ze hem voor straf opsluit in een kast, vindt Knars een bijzondere bal met een oog. Net zo'n bal als zijn verdwenen vader had. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Juffrouw Knuppel
Auteur
Margreet Schouwenaar
Illustrator
Helen Van Vliet
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
112 p. : ill.
ISBN
9789044823929 (hardback)

Besprekingen

Knars heeft een vreselijke juf: juffrouw Knaap. Ze scheldt, ze schreeuwt en ze bedenkt gemene straffen. Daarom noemt Knars haar juffrouw Knuppel. Als ze hem voor straf opsluit in een kast, vindt Knars een bijzondere bal. Een bal vol vreemde kleuren en een oog! Een bal die een eigen leven lijkt te leiden. Volgens opa had Knars’ verdwenen vader vroeger precies zo’n bal. Samen met Bal en met klasgenoot Floor gaat Knars op onderzoek. Maar waarom leidt Bal hem keer op keer naar het huis van juffrouw Knuppel? Heeft zij soms iets met de verdwijning van Knars’ vader te maken? Humoristisch, fantasievol verhaal met een grote rol voor een groteske juf die erg aan de beroemde juffrouw Bulstronk van Roald Dahl doet denken. De schrijfstijl is literair, maar wellicht soms wat te moeilijk voor de door de uitgever gegeven leeftijdsindicatie vanaf 8 jaar: ‘De bal is licht, zo licht als de lach van zijn moeder als ze blij is’. Warm en wensvervullend avontuur met een hoofdpersoon die durft te geloven in …Lees verder

Over Margreet Schouwenaar

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Lvdgarde

Margreet Schouwenaar (Schagen, 16 mei 1955) is een Nederlands schrijfster en dichteres. Ze werkt als docent aan de afdeling OLB (Opleiding Leraren Basisonderwijs) van Hogeschool Inholland.

Biografie

In 1991 werd ze genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs op grond van vier gepubliceerde gedichten in de Revisor. In 1992 verscheen haar eerste bundel: "De drempel die vertrek is." In 1995 verscheen de bundel: "Bezijden tijd". In 1997 verscheen de bundel "Van tijd het dood gewicht". In 2000 verscheen "Talen naar de val"; deze werd in 2003 gevolgd door de bundel "Van het woord Ah" en in 2005 door de bundel "Valtijd."

Alle bundels zijn verzorgd door Uitgeverij Querido. Regelmatig verschijnen er publicaties van haar in literaire bladen zoals de Revisor, Tirade (voorheen het Nieuwe Wereld Tijdschrift) en de Poëziekrant.

Daarnaast werden er verzen opgenomen in verzamelbundels, onder meer "Volmaakte aanwezigheid, volmaak…Lees verder op Wikipedia