Boek
Nederlands

Ukkie en kleine Pukkie

Lu Fraser (auteur), Kate Hindley (illustrator), Bette Westera (vertaler)
Ukkie de kleine jak krijgt een zusje of broertje. Ze kan niet wachten op de baby, maar is wel even bang dat ze ook haar mama’s aandacht zal moeten delen. Vierkant prentenboek met kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Ukkie en kleine Pukkie
Auteur
Lu Fraser
Illustrator
Kate Hindley
Vertaler
Bette Westera
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The new arrival
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023
32 p. : ill.
ISBN
9789045128313 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek op rijm over het krijgen van een zusje of broertje. Ukkie is een kleine jak die al haar lievelingsspullen wil delen met haar nieuwe zusje of broertje en alvast een welkomstboodschap op een spandoek maakt. Van haar oma hoort Ukkie dat ze ook haar moeders aandacht zal moeten delen met de nieuwe baby. Mama legt uit dat er genoeg liefde zal zijn voor allebei haar kinderen. In grappige stijl en op rijm geschreven. Met gekleurde, dynamische en winterse illustraties. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.Lu Fraser is een Britse auteur.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Ukkie’.

Ukkie en kleine Pukkie

Op een dag vertelt mama jak dat er iemand bij kwam. Ukkie wordt grote zus. Ze verheugt zich erop en maakt zelfs een mooi spandoek met 'Hoi ! Zullen we spelen?'. Het lijkt haar geweldig om haar spullen en speelgoed te delen met een nieuw broertje of zusje, tot het moment dat haar oma haar vertelt dat ze ook haar mama zal moeten delen. Zou mama nog wel genoeg tijd en plaats hebben voor haar? Wanhopig gaat ze 's nachts op zoek naar haar moeder. Maar door de sneeuw raakt ze het spoor van mama's hoeven bijster. Benieuwd of dit wel goed afloopt ?Een mooi en vertederend boek over de komst van een broertje of zusje en de onzekerheden die daarmee gepaard gaan. Zeker ook leuk om als geschenk te geven bij een geboorte! Bette Westera maakte een mooie vertaling op rijm. De prachtige, kleurrijke illustraties wekken ook zeker emoties op. Het verhaal neemt je mee, van euforie naar angst en onzekerheid tot geborgenheid en liefde. Ik heb ook ongelooflijk hard genoten van de humori…Lees verder