Boek
Nederlands

Langste. Kerst. Ooit.

Lisette Jonkman (auteur)
+1
Langste. Kerst. Ooit.
×
Langste. Kerst. Ooit. Langste. Kerst. Ooit.

Langste. Kerst. Ooit.

Genre:
Een jonge vrouw organiseert elk jaar op eerste kerstdag een kerstdiner voor een select groepje vrienden en familie. Alleen gaat deze keer alles fout. Als ze naar bed gaat is ze opgelucht dat het niet altijd kerst is, maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker — op eerste kerstdag.
Onderwerp
Kerstmis
Titel
Langste. Kerst. Ooit.
Auteur
Lisette Jonkman 1988-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2022
393 p.
ISBN
9789021035178 (paperback) 9789021042541 (ISBN sticker, paperback)

Besprekingen

Een feelgood kerstroman. Noëlle is gek op kerst en organiseert ieder jaar op eerste kerstdag een diner voor een groepje vrienden en familie. Alleen gaat deze keer alles fout. Haar dure glazen sneuvelen, de stroom valt uit, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken en haar broer neemt een onverwachte gast mee. Als ze eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker — op eerste kerstdag. Vlot, toegankelijk en met humor geschreven. Lisette Jonkman (Haarlem, 1988) is schrijver en columnist. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk won meerdere literaire prijzen, zoals de Halewijnprijs en de Harland Award.

Over Lisette Jonkman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lauriëtte Bok

Lisette Jonkman (Haarlem, 16 juli 1988) is een Nederlandse schrijfster en is columniste geweest voor onder andere vrouwentijdschrift Viva. Jonkmans boeken zijn in te delen in het genre chicklit – romantische en grappige 'feelgoodromans'.

Beginjaren en invloeden

Lisette Jonkman werd geboren op 16 juli 1988 in Haarlem. Ze groeide op in IJmuiden. In groep 7 begon ze met fictie schrijven, na het lezen van de Kippenvelreeks van R.L. Stine en de boeken van Paul van Loon. Aangemoedigd door haar docent, Hans Pullens, schreef ze een aantal horrorverhalen, met titels als Het is groot en het is heel erg eng. Pullens wakkerde haar passie voor schrijven op jonge leeftijd aan, waarvoor Jonkman hem bedankte door haar eerste roman Glazuur aan hem op te dragen. Op de boekpresentatie overhandigde Pullens haar het eerste verhaal dat ze ooit schreef en aan hem cadeau had gedaan in gr…Lees verder op Wikipedia