Boek
Nederlands

De imker

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De imker
×
De imker De imker
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Waarom zijn bijen zo belangrijk? Lees wat een imker allemaal met en voor bijen doet. Met tips om een bijenhotel te maken en kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.
Onderwerp
Bijenteelt, Bijen
Titel
De imker
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789044828252 (hardback)

Besprekingen

Informatief prentenboek in een redelijk groot formaat over de bezigheden van de imker: kasten bouwen, de diertjes verzorgen, de raten controleren en eventueel ‘slingeren’. En als een deel van het volk met de oude koningin uit de kast verdwijnt, moet de imker die bijen vangen in een korf en in een nieuwe kast stoppen. Elke rechterpagina is gevuld met een kleurrijke illustratie. De tekst van maximaal tien regels staat telkens op de linkerpagina. Daarboven staan kleine illustraties die gemaakt zijn in dezelfde techniek als de paginagrote afbeeldingen: de figuren zijn zwart omlijnd en ingekleurd met gouache. De uitdrukkingen van de bolle gezichtjes van de gestileerde tekeningen zijn aangegeven met enkele puntjes en streepjes. De schutbladen hebben een honingraatmotief. Achterin staan aanwijzingen voor het maken van een bijenhotel. In dezelfde opzet verschenen al meer dan twintig boeken over beroepen*. Wat stuifmeel of nectar precies is, wordt niet goed uitgelegd. Dat zal de voorlezer moet…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia