Cd

6 string theory

Lee Ritenour (uitvoerder)
+1
6 string theory
×
6 string theory 6 string theory
Genre:
Titel
6 string theory
Uitvoerder
Lee Ritenour  (gitaar)
Uitgever
Concord, 2010
1 cd
Oorspr. opname
2009-2010
Speelduur
01:07:57
EAN
0888072319110
CDR
JE32108

Over Lee Ritenour

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Kotoviski photographed by Henryk Kotowski

Lee Ritenour (Hollywood (Californië), 11 januari 1952) is een Amerikaanse jazzgitarist. Hij speelde zijn eerste sessie toen hij 16 was voor The Mamas and the Papas. Met zijn bijnaam "Captain Fingers" was hij een van de bekendste sessiegitaristen van de jaren 70. Hij speelt vooral op een rode Gibson ES-335 en Gibson L5-gitaren. Een van zijn grootste invloeden was jazz-gitarist Wes Montgomery. Hij vermengde verschillende stijlen met jazz zoals pop, rock, funk, blues en Braziliaanse muziek. Dit tot ongenoegen van sommige critici.

Discografie

  • First Course (1976)
  • Gentle Thoughts (1977)
  • Captain Fingers (1977)
  • Friendship (1978)
  • The Captain's Journey (1978)
  • Rio (1979)
  • Feel the Night (1979)
  • Rit (1981)
  • Rit, Vol. 2 (1982)
  • On the Line (1983)
  • Harlequin (1984)
  • B…Lees verder op Wikipedia