Boek
Nederlands

Pilaren van de aarde : een meesterbouwer begint aan de kathedraal die de eeuwigheid moet trotseren

Ook verschenen als De kathedraal

Ken Follett (auteur), Pieter Verhulst (vertaler)
+1
Pilaren van de aarde : een meesterbouwer begint aan de kathedraal die de eeuwigheid moet trotseren
×
Pilaren van de aarde : een meesterbouwer begint aan de kathedraal die de eeuwigheid moet trotseren Pilaren van de aarde : een meesterbouwer begint aan de kathedraal die de eeuwigheid moet trotseren

Pilaren van de aarde : een meesterbouwer begint aan de kathedraal die de eeuwigheid moet trotseren

Ook verschenen als De kathedraal

In de reeks:
De levens van een prior, een verbeten aartsdeken en een steenhouwer raken met elkaar verweven, waarbij de te bouwen kathedraal van Kingsbridge de inzet van jaloezie en kuiperijen vormt.
Titel
Pilaren van de aarde : een meesterbouwer begint aan de kathedraal die de eeuwigheid moet trotseren
Ook verschenen als
De kathedraal
Auteur
Ken Follett
Vertaler
Pieter Verhulst
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The pillars of the earth
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015 | Andere uitgaven
1006 p.
ISBN
9789022575178 (paperback)

Besprekingen

Engeland in de 12e eeuw. Abt Philip koestert de ambitieuze plannen in Kingsbridge een kathedraal te laten bouwen. Zijn idealisme wordt gedeeld door Tom, een meesterbouwer die net dringende nood had aan een opdracht. De bouw van de kathedraal zal zo'n 40 jaar in beslag nemen maar Follet had daarmee geen 1000 pagina's kunnen vullen was er niet een en ander misgelopen. Naast een aantal gewone tegenslagen zijn er ook nog de kuiperijen van een jaloerse bisschop, die de handen in elkaar slaat met een strijdbare en gewetenloze graaf. Ken Follet schreef De kathedraal in 1989, het is zijn eerste historische roman. Een aardige turf maar wel boeiend en aangenaam geschreven. De versmelting van de verschillende verhaallijnen verloopt smedig, er is voldoende actie, er is wat romantiek... Goed gedocumenteerd ook; het beeld dat hij van de middeleeuwse Engelse maatschappelijke en sociale context schetst, is kleurrijk en adequaat. [Jen de Groeve]
In de twaalfde eeuw vat een idealistische Engelse abt het plan op een kathedraal te bouwen. Zijn plannen kan hij realiseren met de hulp van een zeer vakkundige meesterbouwer. De bouw wordt regelmatig vertraagd door problemen en tegenslagen, onder andere veroorzaakt door politieke beslissingen, de jaloezie van een ambitieuze superieur van de abt en persoonlijke verwikkelingen. Maar uiteindelijk kan de kathedraal veertig jaar later toch voltooid worden. Ken Follett is een Welshe bestsellerauteur van thrillers. Dit was zijn eerste historische roman, wordt gevolgd door het zelfstandig leesbare 'Brug naar de hemel'*. Hij heeft een heel vlotte pen en schrijft in korte zinnen een zeer afwisselend en smakelijk verhaal. Er gebeurt veel, er is spanning, liefde en romantiek, en ondanks enige oppervlakkigheid en voorspelbaarheid is dit een zeer boeiende historische roman. Verfilmd als tv-serie.

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de …Lees verder op Wikipedia