Boek
Nederlands

Rik het bange spookje

Kathleen Amant (auteur)
+1
Rik het bange spookje
×
Rik het bange spookje Rik het bange spookje

Rik het bange spookje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Rik het bange spookje moet van zijn mama naar school in dit prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bang zijn
Extra onderwerp
spoken, halloween
Titel
Rik het bange spookje / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
[België]: Hocus Pocus, 2023
[28] p. : ill.
Aantekening
Bevat QR-code om het verhaal te beluisteren
ISBN
9789464071153 (hardback)

Besprekingen

Nieuw prentenboek van de bekende Vlaamse kinderboekenschrijver Kathleen Amant (Bekend van de avonturen van Anna) over Rik, het bange spookje. Rik woont in een oud huis met zijn spokenbroertjes, en Rik is bang voor donker, spinnen, muizen, en gewoon van geluiden die het huis maakt. Dat is lastig als je in een oud huis woont. Zijn broertjes pesten hem en noemen hem bangerik. Op een dag moet hij van mama-spook naar de spookschool. Hij durft niet maar verdappert en gaat toch. Dan verdwaalt hij in het donkere bos. Het geluid waar hij bang voor is, blijkt een uil te zijn die heel aardig is en Rik terugbrengt naar huis waar zijn mama zich al zorgen maakte. Rik besluit de volgende dag met zijn broertjes mee te gaan om op school een dapper spookje te worden. Amant gebruikt soms Vlaamse woorden en constructies maar storend is dat nergens. Het onderwerp is herkenbaar voor kinderen die net naar de grote school gaan. Leuk om voor te lezen aan kleutertjes vanaf ca. 4 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia