Een politie-inspecteur wordt vermoord nadat ze een verband tussen verschillende moordzaken in Oslo probeerde aan te tonen. Haar baas, wiens dochter maar net een zelfde soort moordaanslag overleefde, weet niet wie hij nog kan vertrouwen.
Titel
Slagzij
Auteur
Jørn Lier Horst 1970- Thomas Enger
Vertaler
Kim Snoeijing
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Slagside
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2022
319 p.
ISBN
9789400511392 (paperback)

Besprekingen

Een spannend Scandinavische detective over misdaad en moordzaken. Het verhaal speelt zich af in Oslo en volgt inspecteur Alexander Blix en misdaadjournalist Emma Ramm. Een ondergeschikte van Blix, inspecteur Sofia Kovic, wordt thuis doodgeschoten vlak nadat ze hem heeft geprobeerd te bellen over een verband tussen verschillende moordzaken. Blix’ dochter Iselin, die in het apartement onder Kovic woont, kan maar net aan een moordaanslag ontsnappen. Vier dagen later heeft Blix een man doodgeschoten van wie hij niet zeker weet of het de dader was, en wordt hij samen met Emma Ramm verhoord door de nationale recherche. Blix weet niet wie hij nog kan vertrouwen. Ondertussen vecht Iselin in het ziekenhuis voor haar leven. 'Slagzij' is in nuchtere, vlotte stijl geschreven. Jørn Lier Horst (Bamble, 1970) is een voormalig rechercheur en internationaal bekende Noorse schrijver en jeugdauteur. Hij is bekend van zijn misdaadserie over inspecteur Wisting en schreef meer dan dertig boeken. Zijn werk …Lees verder

Over Jørn Lier Horst

CC BY 2.0 - Foto van/door Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (Bamble, 27 februari 1970) is een Noorse schrijver en voormalig rechercheur moordzaken. De werkplek van zijn personage William Wisting is maar een paar deuren verwijderd van Jorn Lier Horsts eigen bureau.

Bibliografie

Nullpunkt-trilogie, met co-auteur Thomas Enger

  • 2018: Nullpunkt (Nulpunt, A.W. Bruna Uitgevers, 2020)
  • 2019: Røykteppe (Rookgordijn, A.W. Bruna Uitgevers, 2021)
  • 2020: Slagside (Slagzij, A.W. Bruna Uitgevers, 2022)

Wisting-serie

  • 2021: Grenseløs
  • 2020: Sak 1569
  • 2019: Illvilje (De onbekende, Cold-Case kwartet 3, A.W. Bruna Uitgevers, september 2022)
  • 2018: Det innerste rommet (De Fjord, Cold-Case kwartet 2, A.W…Lees verder op Wikipedia