Boek
Nederlands

Een tijd om te doden

Ook verschenen als De jury

John Grisham (auteur), Maaike Bijnsdorp (vertaler)
+1
Een tijd om te doden
×
Een tijd om te doden Een tijd om te doden

Een tijd om te doden

Ook verschenen als De jury

In de reeks:
Een jonge advocaat zet zijn carrière in de zuidelijke staat Mississippi op het spel wanneer hij een zwarte man verdedigt die de blanke jongens die zijn 10-jarig dochtertje hebben verkracht, heeft doodgeschoten.
Titel
Een tijd om te doden
Ook verschenen als
De jury
Auteur
John Grisham
Vertaler
Maaike Bijnsdorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A time to kill
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2020
640 p
ISBN
9789400513402 (paperback)

Besprekingen

In een stadje in Mississippi in de jaren tachtig wordt een tienjarig zwart meisje ontvoerd en verkracht door twee blanke jongens. De daders worden snel gepakt, maar dat is niet voldoende voor de vader van het meisje. Daarom schiet hij de twee jongens dood. De jonge advocaat Jake Brigance moet de vader verdedigen, waarbij zijn carrière op het spel komt te staan. De mening van de jury zal de doorslag geven. Dit is het eerste boek, uit 1989, van de succesvolle thrillerauteur, dat in 1996 werd verfilmd met o.a. Sandra Bullock in de hoofdrol. Na vijfentwintig jaar is een vervolg verschenen: 'De erfgenaam'*, met wederom Jake Brigance als hoofdfiguur.

Over John Grisham

CC BY 2.0 - Foto van/door Scott Brenner

John Grisham (Jonesboro (Arkansas), 8 februari 1955) is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama.

Levensloop

Grisham is het tweede kind uit een gezin met vijf kinderen. Zijn ouders waren gematigde Southern Baptists. Zijn vader was bouwvakker en katoenkweker. Na veelvuldig verhuisd te zijn, vestigde de familie zich in 1967 in het kleine stadje Southaven in Mississippi. Daartoe door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge Grisham een fervent lezer die vooral beïnvloed werd door het werk van John Steinbeck, waarvan hij met name de heldere schrijfstijl bewonderde. In 1977, behaalde Grisham zijn B.Sc. titel in accountancy van Mississippi State University. Tijdens zijn studie begon Grisham een dagboek bij te houden, iets dat later hielp bij zijn creatieve activiteiten. Na het behalen van de J.D. titel aan de juridische faculteit (School of Law) van de University of Mississippi, in 1981, werkte Grisham bijna tien jaar als ju…Lees verder op Wikipedia