Boek
Nederlands

Water : roman

John Boyne (auteur), Anke Frerichs (vertaler)
Een vrouw verhuist naar een afgelegen Iers eiland om aan haar verleden te ontkomen. Hoe medeplichtig was ze aan de daden van haar man? En verdient ze het om een nieuw leven op te bouwen?
Titel
Water : roman
Auteur
John Boyne
Vertaler
Anke Frerichs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Water
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, © 2023
188 p.
ISBN
9789029099066 (hardback)

Besprekingen

Een roman over een vrouw die voor schandalen vlucht naar een afgelegen Iers eilandje. Het verhaal volgt Vanessa Carvin, die haar naam verandert in Willow Hale bij aankomst op een afgelegen Iers eiland, in een poging te ontsnappen aan haar verleden in Dublin. Ze worstelt met vragen over haar medeplichtigheid aan de daden van haar ex-man en de gevolgen van haar keuzes. Uiteindelijk moet ze de realiteit onder ogen zien over wat ze heeft gedaan en nagelaten en beslissen of ze een nieuw leven verdient. Nuchter en toegankelijk geschreven. John Boyne (Dublin, 1971) is een internationaal bekende Ierse schrijver en jeugdauteur. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de 'Elementen-cyclus'.

Over John Boyne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Barry O'Donovan

John Boyne (Dublin, 30 april 1971) is een Ierse schrijver en journalist.

Biografie

Boyne studeerde aan de Universiteit van Dublin en de Universiteit van Norwich waar hij de Curtis Brown Prijs won. Tijdens zijn tijd in Dublin werd zijn eerste werk gepubliceerd. Om in zijn onderhoud te voorzien werkte hij overdag in de boekhandelketen Waterstone's, terwijl hij tot laat in de avonden aan zijn boeken werkte.

John Boyne heeft in totaal dertien romans geschreven voor volwassenen, zeven romans voor jongeren en een verhalenbundel. Zijn boeken zijn in meer dan 50 talen uitgegeven.

Zijn bekendste boek De jongen in de gestreepte pyjama werd een bestseller. Wereldwijd zijn er meer dan 7 miljoen exemplaren van verkocht. Het boek is in 2008 verfilmd (The Boy in the Striped Pyjamas) en kwam in Nederland in januari 2009 in de bioscopen.

In november 2008 verscheen de Nederlandse v…Lees verder op Wikipedia