Boek
Nederlands

Het donkere woud

Johanna Mo (auteur), Bianca Cornelissen (vertaler)
Rechercheur Hanna Duncker moet de moord op een middelbare scholier, wiens lichaam na twintig jaar op Öland wordt gevonden, oplossen en haar vaders naam zuiveren.
Titel
Het donkere woud
Auteur
Johanna Mo
Vertaler
Bianca Cornelissen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Mittlandet
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2023
382 p.
ISBN
9789402712933 (paperback)

Besprekingen

Een Scandinavische thriller over een rechercheur die haar vaders naam wil zuiveren. Op het winterse Öland wordt rechercheur Hanna Duncker gewekt door een knal: haar huis staat in brand. Ze vermoedt dat degene die achter de aanslag zit de dader is van de moord waarvoor haar vader onterecht veroordeeld werd. Tegelijkertijd moet ze zich concentreren op een nieuwe zaak. In 1999 verdween scholier Mikael na zijn examens. Twintig jaar later wordt zijn skelet gevonden in het grootste bos van het eiland. Hanna moet zowel de moordenaar van Mikael vinden als haar vaders naam zuiveren. Meeslepend en toegankelijk geschreven. Johanna Mo (Kalmar, 1976) is een Zweedse schrijver. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Johanna Mo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door BodilKristina

Johanna Mo (Kalmar, 27 maart 1976) is een Zweeds schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde in 2007 met haar eerste roman maar brak pas in 2013 door met haar misdaadromans.

Biografie

Johanna Mo groeide op in Kalmar. Ze studeerde aan de Universiteit van Stockholm en werkte als freelanceredacteur, vertaler en boekrecensent. Mo maakte haar literaire debuut in 2007 met de roman Får i mig mer liv than jag är va vid (uitgeverij Modernista). De roman kreeg gemengde maar overwegend positieve recensies. Haar tweede roman, Precis så illa är det (Modernista, 2010), kreeg positieve recensies.

In 2013 kwam haar eerste misdaadroman uit, Döden tänkte jag mig så (uitgeverij Forum) waardoor ze doorbrak in Zweden. Het boek draait om de vrouwelijke politiecommissaris Helena Mobacke. Tussen 2015 en 2019 volgden nog drie delen in deze reeks.

De Eilandmoordenreeks (Ölandsbrotten…Lees verder op Wikipedia