Taal
Nederlands
Uitgever
Lumière, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
132 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425019006228
TPF Films

Besprekingen

De eerste speelfilm (2012) van Joël Vanhoebrouck (Dubbelleven; Vermist) wordt door de makers omschreven als 'een culinaire komedie'. Het verhaal speelt zich af op Valentijnsavond in het restaurant van Pascaline en haar broer Angelo, chefkok. Een van de gasten blijkt de jeugdliefde van Pascaline, die hoopt haar nu voor zich te winnen. Daarnaast volgen we de beslommeringen van een aantal gasten. In de hoofdrollen Sara De Roo, Axel Daeseleire, Koen de Bouw, Filip Peeters, Barbara Sarafian en Wouter Hendrickx. Jan Temmerman (De Morgen, i) geeft 3 (van 5) sterren en concludeert: 'Ondanks de zelf opgelegde locatiebeperking komt Brasserie Romantiek nooit over als verfilmd theater. Het tempo zit goed, er wordt voor voldoende (af)wisseling tussen de vele personages gezorgd, en de camera van Ruben Impens houdt alles en iedereen mooi in de gaten zonder te nadrukkelijk aanwezig te zijn. Het eten zelf ziet er trouwens ook lekker uit. Aan de casting van deze ensemblefilm werd eveneens veel aandacht…Lees verder

Over Joël Vanhoebrouck

Joël Vanhoebrouck (Vilvoorde, 10 juni 1974) is een Vlaamse regisseur.

Biografie

Vanhoebrouck werkte in 1997 zijn studies af als regisseur aan het RITS te Brussel. Na zijn eindwerk, de kortfilm Tunnel, die vertoond werd op Leuven Kort, verleende hij zijn medewerking aan verschillende producties van Belgische en buitenlandse kort- en langspeelfilms.

In 2003 regisseerde hij zijn eerste tweetalige kortfilm, Joséphine, die bekroond werd met de prijs van de jury voor beste Vlaamse fictiefilm op het Internationaal Kortfilmfestival. De jury loofde vooral "de klassieke verhaalstructuur en de liefdevolle benadering van de acteurs". De cast omvatte naast de Belgisch-Franstalige acteurs, Yolande Moreau en Bouli Lanners, ook Vlaamse acteurs waaronder Sara De Roo en Nand Buyl.

Regie: films

In 2012 regisseerde Vanhoebrouck zijn eerste langspeelfilm Brasserie Romantiek…Lees verder op Wikipedia

Suggesties