Als een oplichter zich voor een huurmoordenaar verschuilt op een politiebureau in een dorp, wordt dat het middelpunt van een bloederige strijd tussen huurmoordenaar, oplichter en een jonge ambitieuze agente.
Titel
Copshop / directed by Joe Carnahan ; written by Joe Carnahan [e.a.]
Regisseur
Joe Carnahan
Acteur
Gerard Butler Frank Grillo Alexis Louder
Taal
Engels
Uitgever
Remain in Light, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
107 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
ISBN
9789461878533

Besprekingen

Amerikaanse actiethriller (2021) van Joe Carnahan (Boss level, The grey). Met Gerard Butler (Greenland, Law abiding citizen), Frank Grillo (The grey) en Alexis Louder. Een oplichter verschuilt zich voor een huurmoordenaar op een politiebureau in een dorp, dat het toneel wordt van een bloederige strijd tussen huurmoordenaar, oplichter en een jonge ambitieuze agente. Score IMDb: 6.2. André Waardenburg (NRC 7-9-’21): 'stuitend nihilistisch' (1 ster). Sil Smit (Filmtotaal 8-9-’21): ‘spannend noch grappig (…) Met een lekker vette soundtrack, weidse woestijnbeelden en openingstitels die zo uit een ranzige jarenzeventigfilm lijken gejat, begint Copshop best goed, maar naarmate deze hedendaagse western voortduurt, wordt het (...) steeds vermoeiender’ (2 sterren). Niels van Arkel (Gids.tv 15-9-’21): ‘De sfeer is vreemd, de dialogen flauw en de humor nog flauwer. Lekkere popcorn actie’ (2,5 sterren). Floortje Smit (Volkskrant (8-9-’21): 'verrassend aardig (...) vooral door Alexis Louder, een zw…Lees verder

Over Joe Carnahan

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Ian Smith from London, England

Joseph Aaron (Joe) Carnahan (Algonac, 9 mei 1969) is een Amerikaans filmregisseur, producent en scenarioschrijver. Hij is vooral bekend als de regisseur van actiefilms als Smokin' Aces (2007), The A-Team (2010) en The Grey (2011).

Biografie

Joe Carnahan groeide op in Michigan en Noord-Californië. In 1987 studeerde hij af aan Fairfield High School. Vervolgens sloot hij zich aan bij San Francisco State University, maar uiteindelijk maakte hij de overstap naar California State University in Sacramento. Daar behaalde hij in 1994 een bachelor in filmstudies.

Carrière

Na zijn studies ging Carnahan in Sacramento aan de slag bij televisiezender KMAX-TV, waar hij korte films en reclamespots producete. Nadien ging hij ook aan de slag in de filmindustrie. In 1995 maakte hij met de actiefilm Karate Raider zijn debuut als scenarioschrijver…Lees verder op Wikipedia