Boek
Nederlands

Klassieke kost : 100 klassiekers van vroeger en nu

Jeroen Meus (auteur)
+1
Klassieke kost : 100 klassiekers van vroeger en nu
×
Klassieke kost : 100 klassiekers van vroeger en nu Klassieke kost : 100 klassiekers van vroeger en nu

Klassieke kost : 100 klassiekers van vroeger en nu

Verzameling van honderd recepten van de Belgische chefkok en televisiepresentator Jeroen Meus (1978). Met kleurenfoto’s.
Onderwerp
Gerechten
Titel
Klassieke kost : 100 klassiekers van vroeger en nu
Auteur
Jeroen Meus
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2023
303 p. : ill.
ISBN
9789022340585 (hardback)

Besprekingen

Een verzameling van honderd recepten voor gerechten die elk op hun eigen manier klassiek zijn. De auteur brengt hiermee een ode aan traditionele culinaire klassiekers, maar neemt ook hedendaagse bereidingswijzen op in het boek. Met recepten voor o.a. vol-au-vent, snert, gebraden eendenborst, lamskebab, moussaka en ossobuco. Helder en informatief geschreven. Met grote kleurenfoto’s. Jeroen Meus (Leuven, 1978) is een Belgische kok en televisiepresentator. Hij schreef meerdere boeken.

Over Jeroen Meus

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arne Aelterman

Jeroen Meus (Leuven, 13 maart 1978) is een Belgische kok en televisiepresentator.

Biografie

Culinaire opleiding

Jeroen Meus volgde zijn culinaire opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Nadien volgde hij stage in diverse Belgische en buitenlandse restaurants. Acht jaar lang was hij medezaakvoerder van het restaurant Luzine in Wilsele, tot hij er in 2014 uit stapte. In 2015 opende hij met een zakenpartner in Leuven het restaurant Würst, waar naar eigen zeggen "gourmethotdogs" werden geserveerd. Op 15 juni 2016 opende Jeroen Meus een tweede Würstrestaurant in de Nederkouter te Gent. Ook in Antwerpen en Hasselt werden er vestigingen geopend. In 2017 stapte Meus uit Würst, een jaar later werd de hotdogketen failliet verklaard.

Radio- en televisiecarrière

M…Lees verder op Wikipedia