Boek
Nederlands

Hellehonden

Jan Terlouw (auteur), Sanne Terlouw (auteur)
Vader en dochter Reders raken betrokken bij het onderzoek naar moorden in het park van een bezinningsoord in Twente waarbij de slachtoffers worden onthoofd.
Titel
Hellehonden
Auteur
Jan Terlouw Sanne Terlouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2011
255 p. : ill.
Aantekening
Maakt deel uit van het project: Langs heilige huisjes Twente waarin het religieus erfgoed in Twente centraal staat
ISBN
9789046809679 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Reeksen over politieagenten, pathologen, inspecteurs en psychologen slaan al een tijdje aan en dat heeft ook het Nederlandse schrijversduo Jan en Sanne Terlouw begrepen. Hellehonden is het laatste deel in een reeks over een vader en een dochter die jacht maken op criminelen. De ambitie van de auteurs reikt ook verder dan alleen een spannend verhaal: het boek ‘maakt deel uit van het project Langs Heilige Huisjes Twente, waarin het religieus erfgoed in Twente centraal staat’, zo staat op de voorflap te lezen.
Leonie en Job Reders zijn inwijkelingen in het Nederlandse Twente en kwijten zich uitstekend van hun taak als gids in hun geliefde stad. Ze hebben samen al heel wat watertjes doorzwommen en zijn dus niet uit hun lood geslagen wanneer bij een religieuze bijeenkomst een onthoofd lijk wordt gevonden. De Reders zijn meteen geïntrigeerd door de zaak en beginnen een zoektocht naar de waarheid, die de Twentse politie behoorlijk irriteert. Ze ontdekken dat de lugubere onthoofdi…Lees verder
Na de vondst van een lichaam zonder hoofd in het park van een bezinningsoord in Twente verdenkt de politie al snel de eigenaar van een Japans zwaard. Als er later nog een hoofd van een ander lichaam en nog een onthoofd lichaam worden gevonden, weet de politie het niet meer. Gelukkig raken vader en dochter Reders betrokken bij het onderzoek en ze ontdekken dat de dader niet ver uit de buurt is. Daardoor lopen echter ook hun levens gevaar. Zesde deel in een serie detectives rond het speurdersduo Reders & Reders, geschreven door de bekende vader en dochter. De sfeer in het verhaal doet sterk denken aan de televisieserie 'Midsummer Murders', waarin een kleine gemeenschap veel geheimen verbergt. Het verhaal is spannend en met veel oog voor detail geschreven. Dit deel maakt deel uit van het project 'Langs Heilige Huisjes Twente' waarin het religieus erfgoed van Twente centraal staat. In het boek zijn QR-codes opgenomen waarmee met een mobiele telefoon gegevens kunnen worden gelezen. Achteri…Lees verder

Over Jan Terlouw

Jan Cornelis Terlouw (Kamperveen, 15 november 1931) is een Nederlandse schrijver en voormalig politicus voor D66.

Jeugdjaren

Jan Terlouw werd geboren als het tweede kind van Jan Cornelis Terlouw sr. en Grietje Terlouw-Stein. Zijn zus was anderhalf jaar ouder. Hierna werden er in het gezin Terlouw nog drie kinderen geboren, onder wie een tweeling.

De familie verhuisde na Jans geboorte een aantal keer kort na elkaar. Terlouw groeide op in de Veluwse dorpen Garderen en Wezep, waar zijn vader Gereformeerde Bonds-predikant was. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef het gezin Terlouw in Wezep, een periode die een grote invloed op Jan Terlouws persoonlijke ontwikkeling had. Jan Terlouw maakte van zeer nabij de deportatie van een joodse klasgenoot mee en enkele bombardementen. Duitse legerofficieren hadden vanaf 1941 inkwartiering in het huis van de Terlouws. Tijdens de hongerwinter hielp hij langskomende trekkers.

Jan T…Lees verder op Wikipedia