Boek
Nederlands

De apotheker

Jan Terlouw (auteur), Sanne Terlouw (auteur)
Een apothekeres wordt vermoord; korte tijd later wordt haar man in elkaar geslagen. Hun zoon roept de hulp in van vader en dochter Reders.
Titel
De apotheker
Auteur
Jan Terlouw Sanne Terlouw
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2008
255 p.
ISBN
9789046803844

Andere formaten:

Besprekingen

De apotheker uit de titel van dit boek is Antoinette. Zij heeft drie kinderen, een goed draaiende apotheek en wat probleempjes met haar hoofdzakelijk vrouwelijk personeel, maar die zijn duidelijk niet zo erg dat ze daarom zou moeten sterven. Wanneer ze verdrinkt, lijkt er dan ook meer aan de gang. Ook met haar echtgenoot, een nogal knullig uitgevertje, draait het niet zoals het hoort. Haar oudste zoon Olivier en zijn zus Marisa worden door een paar louche kerels bedreigd omwille van een fikse som geld die onrechtmatig in het bezit van de familie zou zijn gekomen. En zo zijn er nog wel een aantal zaken die een sfeer van angst en onbehagen scheppen.

Gelukkig studeert Olivier aan dezelfde universiteit als Leonie Reders, dochter van Job, die indertijd enkele jaren onschuldig in de gevangenis zat en sinds zijn rehabilitatie samen met zijn dochter al een aantal zaken oploste. Gezien het succes van dit onorthodoxe duo, zullen vader en dochter Terlouw overigens nog wel meer gebruik ma…Lees verder
Een apothekeres wordt vermoord; korte tijd later wordt haar man in elkaar geslagen. Hun zoon Olivier zoekt hulp bij een vriendin en haar vader (het duo Reders & Reders, bekend uit eerdere boeken) die zich opwerpen als privédetective. Ze ontdekken dat de vader van Olivier bijzondere toekomstplannen had en raken betrokken bij vrouwenhandel. Een spannend verhaal, waarbij de speurders heel wat slimmer zijn dan de politie. Deze roman is inmiddels de vierde die Jan Terlouw en zijn dochter Sanne samen geschreven hebben. Er komen geen kunstgrepen aan te pas, maar het onderzoek van het misdrijf is een kwestie van goed luisteren en opletten. Normale druk.

Over Jan Terlouw

Jan Cornelis Terlouw (Kamperveen, 15 november 1931) is een Nederlandse schrijver en voormalig politicus voor D66.

Jeugdjaren

Jan Terlouw werd geboren als het tweede kind van Jan Cornelis Terlouw sr. en Grietje Terlouw-Stein. Zijn zus was anderhalf jaar ouder. Hierna werden er in het gezin Terlouw nog drie kinderen geboren, onder wie een tweeling.

De familie verhuisde na Jans geboorte een aantal keer kort na elkaar. Terlouw groeide op in de Veluwse dorpen Garderen en Wezep, waar zijn vader Gereformeerde Bonds-predikant was. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef het gezin Terlouw in Wezep, een periode die een grote invloed op Jan Terlouws persoonlijke ontwikkeling had. Jan Terlouw maakte van zeer nabij de deportatie van een joodse klasgenoot mee en enkele bombardementen. Duitse legerofficieren hadden vanaf 1941 inkwartiering in het huis van de Terlouws. Tijdens de hongerwinter hielp hij langskomende trekkers.

Jan T…Lees verder op Wikipedia