Boek Nederlands

Stieg Larssons erfenis : zijn jacht op de moordenaar van Olof Palme

Jan Stocklassa (auteur)
+1
Stieg Larssons erfenis : zijn jacht op de moordenaar van Olof Palme
×
Stieg Larssons erfenis : zijn jacht op de moordenaar van Olof Palme Stieg Larssons erfenis : zijn jacht op de moordenaar van Olof Palme

Stieg Larssons erfenis : zijn jacht op de moordenaar van Olof Palme

Jan Stocklassa (auteur)
Verslag van een journalistiek onderzoek naar de dader en achtergronden van de moord op de Zweedse premier Olof Palme in 1986, mede op basis van een dossier samengesteld door de succesvolle auteur Stieg Larsson (1954-2004).
Titel
Stieg Larssons erfenis : zijn jacht op de moordenaar van Olof Palme
Andere titel
Stieg Larssons erfenis : de jacht op de moordenaar van Olof Palme
Auteur
Jan Stocklassa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Stieg Larssons arkiv : Nyckeln till Palmemordet
Uitgever
Amsterdam: Hollands Diep, 2018
478 pagina's : illustraties
ISBN
9789044353938 (paperback)

Besprekingen

Stieg Larssons erfenis. De jacht op de moordenaar van Olof Palme

Eerste zin. Alles is altijd zo simpel.

Het is een oude waarheid dat de moord op Olof Palme nooit zal worden opgelost, stelt dit boek. De Zweedse premier werd op 28 februari 1986 op straat doodgeschoten. Hij was bepaald niet de populairste politicus, wat maakte dat er nogal wat mogelijke verdachten waren, van rechts-extremisten en apartheidsvoorstanders tot de PKK en de RAF. Uiteindelijk werd de drugsverslaafde Christer Pettersson opgepakt en veroordeeld, maar later werd hij bij gebrek aan bewijs weer vrijgesproken.

In dit boek over het moordonderzoek is wijlen Stieg Larsson, auteur van de Millenniumtrilogie, het hoofdpersonage. Door zijn plotse dood in 2004 heeft die zijn onderzoek naar de moord nooit kunnen publiceren, maar hij geloofde dat hij op het juiste spoor zat. Zijn uitgebreide archief daaromtrent lag ergens in een opslagbox stof te vergaren, tot Jan Stocklassa zich erop stortte. Hij geeft Larsson haast dezelfde rol als Blomkvist in de Millennium-trilogie: de hardcorejournalist die ‘gebeten om te w…Lees verder

In de nalatenschap van de in 2004 overleden Stieg Larsson, auteur van de wereldwijde bestseller, de trilogie 'Millennium', bevindt zich een omvangrijk archief inzake de moord op de Zweedse politicus Olof Palme. In 1986 werd premier Palme op straat doodgeschoten, maar de moord is nooit opgelost. De journalist Stocklassa pakt het onderzoek, en Larssons aanwijzingen, op. In het eerste deel staan het politieonderzoek en Larssons aantekeningen centraal, terwijl in het tweede deel Stocklassa zijn eigen onderzoek beschrijft. Na een spannende zoektocht in binnen- en buitenland – met computerhacks en undercoveroperaties – worden de contouren van een gecompliceerde samenzwering duidelijk: een combinatie van Zweedse rechts-extremisten, de Zuid-Afrikaanse geheime dienst, de schimmige wereld van de internationale wapenhandel en naïeve zondebokken. Het is nu aan de Zweedse politie om de beschuldigingen serieus te onderzoeken en de geruchtmakende moord op Palme voor eens en altijd op te lossen.