Boek
Nederlands

Hoera voor Gwido!

Jan Maillard (auteur), Walter Baele (medewerker), Peter Kustermans (medewerker)
Als verrassing voor zijn verjaardag, mag pinguïn Gwido drie vriendjes meenemen op reis. Maar eerst wordt hij geblinddoekt en moet hij raden wie dat zijn. Vierkant hardkartonnen prentenboek met felgekleurde illustraties en voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Hoera voor Gwido!
Auteur
Jan Maillard
Medewerker
Walter Baele Peter Kustermans Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2013
[8] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Bumba
ISBN
9789059169296 (paperback)

Besprekingen

Pinguïn Gwido is jarig. Als verrassing mag hij met drie vriendjes op reis, maar eerst moet hij raden wie dat zijn. Bumba doet hem een blinddoek voor en laat hem voelen. Het zijn beertje Nanadu met haar mooie glinsterrok, Pantuf met zijn ribbelige nijlpaardvel en papegaai Kiwi met zijn gladde buik. Als laatste moet Gwido nog raden waarmee hij op reis gaat: met de fiets of het vliegtuig of misschien met een boot? Vierkant hardkartonnen prentenboekje met felgekleurde clichématige illustraties en enkele voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties