Boek
Nederlands

Bumba in dromenland

Jan Maillard (andere)
+1
Bumba in dromenland
×
Bumba in dromenland Bumba in dromenland

Bumba in dromenland

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Loesje gaat slapen en droomt van het Bumbacircus. Daar gebeuren allemaal leuke dingen en zijn veel grappige dieren. Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote felgekleurde illustraties en flapjes, met tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dromen, Circussen
Titel
Bumba in dromenland / creation Jan Maillard
Andere
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2016
[14] p. : ill.
ISBN
9789462771505 (hardback)

Besprekingen

Loesje is moe en gaat slapen. In haar dromen bezoekt ze het ‘Bumbacircus’. Daar gebeuren allerlei dingen die weinig met het circus te maken hebben: de kip krijgt een kuiken, een aapje pakt de bal af van baby Babilu en tot slot doet Loesje een dansje in de circuspiste. ’s Ochtends wordt ze weer wakker in haar bed. Stevig vierkant hardkartonnen prentenboek uit de serie over clown Bumba en zijn vriendjes, bekend van televisie, uitgebreide merchandising en een succesvolle theatershow. Per spread zijn er twee flapjes waarachter een plaatje verstopt zit. Soms wordt in de tekst een vraag gesteld, die na omdraaien van het flapje beantwoord wordt, wat de peuter aanmoedigt om te zoeken. Soms voegen de flapjes weinig toe. De op peuters gerichte illustraties zijn in felle, primaire kleuren ingekleurd en zwart omlijnd. De tekst op rijm, zes regels per spread, is nogal oubollig en voorspelbaar en loopt niet altijd even soepel, maar peuters zullen vooral geïnteresseerd zijn in de herkenbare figuren …Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia