Boek
Nederlands

De theorie van 'de 1 of 2' : een essay

Ish Ait Hamou (auteur)
+1
De theorie van 'de 1 of 2' : een essay
×
De theorie van 'de 1 of 2' : een essay De theorie van 'de 1 of 2' : een essay

De theorie van 'de 1 of 2' : een essay

Genre:
Persoonlijk getint opstel over afgunst in de Marokkaanse gemeenschap.
Titel
De theorie van 'de 1 of 2' : een essay
Auteur
Ish Ait Hamou 1987-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2023
78 p.
ISBN
9789022339985 (hardback)

Besprekingen

Een persoonlijk getint opstel over identiteit, afgunst en de Marokkaanse gemeenschap. De auteur onderzoekt waarom individuen binnen de Marokkaanse gemeenschap angst en jaloezie ervaren wanneer iemand uit hun midden een positie van succes bereikt. Het boek verkent de spanning die dit succes kan veroorzaken en zoekt naar de onderliggende patronen en oorzaken van deze gevoelens. In heldere, persoonlijke en toegankelijke stijl geschreven. Ish Ait Hamou (Vilvoorde, 1987) is een Belgisch-Marokkaanse schrijver, scenarist, choreograaf en danser. Hij schreef meerdere boeken.

Over Ish Ait Hamou

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Ish Ait Hamou (Vilvoorde, 9 april 1987) is een Belgisch televisiepresentator en auteur, en een voormalig (hiphop)danser en choreograaf van Marokkaanse komaf. Sinds 2017 is Hamou stadsambassadeur van de stad Vilvoorde.

Doorbraak

In 2010 kreeg Ait Hamou een opdracht als choreograaf bij Adidas in Duitsland, waarna hij een driejarige samenwerking aanging met het agentschap dat hem de opdracht bij Adidas bezorgde.

Televisie

Ait Hamou was in Nederland en Vlaanderen te zien als choreograaf in So You Think You Can Dance, waar hij later als jurylid zou fungeren. Daarnaast was hij onder andere te zien als choreograaf in Dansdate en als deelnemer in Terug naar eigen land. In 2016 presenteert hij het dansprogramma Alors on danse.

Filmografie

  • D5R: de film (2017) - als zichzelf

Lees verder op Wikipedia