Boek
Nederlands

Groot zoekboek

Hec Leemans (illustrator)
+1
Groot zoekboek
×
Groot zoekboek Groot zoekboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Waar zijn De Kampioenen gebleven? Ga op zoek naar de vrolijke personages en naar verstopte voorwerpen. Zoekboek met kleurrijke, gedetailleerde tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Groot zoekboek
Illustrator
Hec Leemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023
61 p. : ill.
ISBN
9789002278143 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk zoekboek van F.C. De Kampioenen. In dit zoekboek met knotsgekke taferelen is op elke pagina van alles te zien en te vinden. Zoek de terugkerende figuren (zoals Boma), maar ook de andere personages en voorwerpen die onderaan de pagina worden beschreven. Met eenvoudige beschrijvingen en paginagrote gedetailleerde en kleurrijke illustraties in de kenmerkende cartoonstijl van Hec Leemans. Voor speurneuzen vanaf ca. 9 jaar.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia