Boek
Nederlands

Moord en doodslag : bloedstollende assisenzaken in België

Gust Verwerft (auteur)
+1
Moord en doodslag : bloedstollende assisenzaken in België
×
Moord en doodslag : bloedstollende assisenzaken in België Moord en doodslag : bloedstollende assisenzaken in België

Moord en doodslag : bloedstollende assisenzaken in België

Zowat honderdmaal per jaar moet het hof van assisen oordelen over schuld en straf in gerechtelijke dossiers over moord en doodslag, van passiemoord over roofmoord tot criminele afrekening.

In Moord en doodslag verhaalt Gust Verwerft de meest bloedstollende assisenzaken van ons land. Wie was het brein achter de ontvoering van baron Bracht? Wat bezielde openbaar aanklager Briquet t

Onderwerp
Moorden ; België
Titel
Moord en doodslag : bloedstollende assisenzaken in België
Auteur
Gust Verwerft
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2005
224 p.
ISBN
90-02-21470-7 9789002214707 (paperback, ISBN sticker)

Besprekingen

Gust Verwerft is een gerechtsjournalist met 38 jaar ervaring, een periode waarin hij ruim 800 processen volgde voor het Hof van Assisen. De toon gezet door de auteur van deze anekdotische stukjes verslaggeving, komt nagenoeg overeen met de tegelijk badinerende en soms ook ronduit paternalistische aanpak bekend uit zijn columms, en zoals de titel aangeeft, is zijn hang naar sensatie nooit veraf.

De lezer die belust is op bloed, zweet en tranen voorzien van het label 'waar gebeurd', zal in dit overzicht van geruchtmakende assisenzaken zeker zijn gading vinden, en dat niet het minst omdat Gust een gedreven en bedreven verteller is die gebeurtenissen naar een climax weet op te voeren.

De visie van de auteur met betrekking tot de rechtspraak en zijn pleidooi voor het behoud van een volksrechtspraak (jury-systeem), wat hij in zijn nawoord op nogal drammerige wijze aankaart, moet je evenwel voor lief nemen. [Staf Schoeters]