Boek
Nederlands

Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino's

+1
Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino's
×
Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino's Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino's

Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino's

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wist jij dat kippen van dinosaurussen afstammen? Mevrouw kip laat haar familiealbum zien, dat ze samen met een groot ei van haar familie heeft geërfd. Ze laat zien welke dinosaurussoorten allemaal deel uitmaakten van haar familie. En dan gaat ze nu dat ei uitbroeden. Groot prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dinosaurussen
Titel
Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino's
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789044832310 (hardback)

Besprekingen

Het is bijna niet voor te stellen, maar eigenlijk zijn dinosaurussen helemaal niet uitgestorven, ze leven nog om ons heen! Kippen blijken namelijk af te stammen van dino’s en in dit prentenboek vertelt een kip met een authentiek fotoalbum hoe het zit. Het familiealbum laat verschillende dinosaurussen zien, zoals de velociraptor, de diplodocus en de stegosaurus. Ze vertelt ook hoe het komt dat de dino’s zijn uitgestorven. Aan het einde van het verhaal zien we de kip op een heel groot ei zitten dat ze bij het familiealbum vond... Wat zal er uit het ei komen? Op de vrolijk gekleurde tekeningen ziet het familiealbum er levensecht uit, door de ‘echte foto’s’, en ook de bijgeplakte kaartjes, echofoto’s en diploma’s. Ook het kleurgebruik maakt dat het geheel er ‘echt’ uitziet. Leuk boek over dinosaurussen met een bijzondere invalshoek. De tekeningen zijn aantrekkelijk om te zien, ze zijn lekker groot en er is veel te bekijken. Voor nieuwsgierige lezers en liefhebbers van dinosaurussen, voor …Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max