Boek
Nederlands

Moby Dick : de witte walvis

Geronimo Stilton (auteur), Herman Melville (naar het werk van), Danilo Loizedda (illustrator)
De jonge knager Ishmael monstert aan op het schip Pequod. Ahab, de kapitein van de Pequod, is bezeten van wraak op de mysterieuze witte walvis Moby Dick. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Walvissen, Zeelieden
Titel
Moby Dick : de witte walvis
Auteur
Geronimo Stilton
Naar het werk van
Herman Melville
Illustrator
Danilo Loizedda Christian Aliprandi
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Moby Dick : la balena bianca
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2015
211 p. : ill.
ISBN
9789085923022 (hardback)

Besprekingen

De jonge knager Ishmael zoekt het avontuur op zee en monstert daarom aan als matroos op het schip Pequod. Ahab, de kapitein van de Pequod, is een uiterst nors heerschap en bezeten van wraak op de mysterieuze witte walvis Moby Dick. Die heeft hem bij een eerdere ontmoeting een been afgebeten en dat wil Ahab het zeedier betaald zetten. Het is echter de vraag wie uiteindelijk het onderspit zal delven: Moby Dick of Ahab zelf? Weer een klassieker die is ‘vermuisd’ naar het bekende en beproefde format van het succesvolle Italiaanse collectief. Het avonturenverhaal is aanzienlijk gesimplificeerd en in een vrije vorm naverteld. De aantrekkelijk vormgeving lijkt wederom net zo belangrijk als de inhoud: weinig tekst per pagina, veel witruimte en om de paar zinnen een opvallend steekwoord. De vaak dubbelpaginagrote illustraties zijn vrolijk en stripachtig, maar nogal statisch, getekend. Inclusief korte biografie over Herman Melville. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties