Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ik ben geen supermuis!

Geronimo Stilton (auteur), Elena Tomasutti (illustrator)
+1
Ik ben geen supermuis!
×
Ik ben geen supermuis! Ik ben geen supermuis!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Geronimo raakt snel in paniek. Zijn vriend en supermuis Hyena neemt hem mee op een overlevingstocht. Zo kan hij leren zijn kalmte te bewaren. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Ik ben geen supermuis!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Elena Tomasutti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Non sono un supertopo!
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2009
117 p. : ill.
ISBN
9789054613367 (hardback, Bakermat) 9789085920748 (hardback, De Wakkere Muis)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De boeken van Geronimo Stilton zijn amper nog te tellen. Wie het personage niet kent, is de laatste jaren duidelijk afwezig geweest. De directeur van 'De wakkere muis' is zowel het hoofdpersonage als de zogezegde schrijver van deze boeken. Zijn zus Thea, verslaggeefster van de 'De wakkere muis', Klem, de onuitstaanbare neef, en Benjamin, het favoriete neefje van Geronimo, zijn ook steeds aanwezig in de verhalen.
Ik ben geen supermuis begint met een bezoek aan de bibliotheek en eindigt met een orkaan op Muizeneiland. Op een zaterdag zit Geronimo Stilton vast in de lift van de bibliotheek. Hij haat kleine ruimtes en raakt helemaal in paniek bij de gedachte dat hij tot maandag opgesloten zit. Op zondagmorgen rinkelt echter zijn mobieltje. Geronimo was zo in paniek dat hij helemaal vergeten was dat hij zijn telefoon bij zich had. Zijn vriend Hyena, een echte supermuis, komt hem bevrijden. Hyena vindt dat Geronimo maar eens moet leren om wat minder snel in paniek te raken en hij…Lees verder
De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Geronimo wordt meegesleept op een overlevingstocht om te leren minder snel in paniek te raken. Hij komt onder meer op de Noordpool en in de woestijn terecht. Deel 34 van de serie over muizen, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden, zoals Neopreencrème en Malediven. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties