Boek
Nederlands

Het pruttelt onder mijn poten

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Daniele Verzini (illustrator)
De oma van Geronimo heeft veel pijn door haar reuma. Ze dwingt hem om mee te gaan naar Pruttelonie͏̈, om daar een medicijn voor haar te zoeken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Oertijd
Titel
Het pruttelt onder mijn poten
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto Daniele Verzini
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Sei nella lava fino al collo, Stiltonùt!
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2013
123 p. : ill.
ISBN
9789085922209 (hardback)

Besprekingen

We ontmoeten de voorvader van onze Wakkere Muis in het prehistorische stadje Rotsfort op het Muizeneiland waar de oerknagers wonen, de Muizo Sapiens. Geronimo Stilstone’s avontuurlijke, maar reumatische oma Wervelwind dwingt hem met familie en vrienden (waaronder de mooiste knaagster, Vandana) om mee te gaan naar het geheimzinnige Pruttelonië en daar een medicijn voor haar reuma te zoeken. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Bovendien meent Geronimo te weten dat het land niet bestaat en het geneesmiddel dus ook niet. Het Italiaanse auteurs- en illustratorencollectief maakte dit boek als derde deel van de reeks 'Oerknagers'* binnen hun uitdijende oeuvre. De tekst met vele kleurige computergeanimeerde cartoons is gedrukt in een variëteit aan kleuren en lettertypen in diverse vormen en afmetingen. Deze sleutelwoorden zijn als 'hagel' over de pagina’s gestrooid. Dat levert een zeer levendige bladspiegel, maar onderbreekt vaak het soepel volgen van de verhaallijn door de jonge lezer…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties