Boek
Nederlands

Help, mijn batterij is leeg!

Geronimo Stilton (auteur), Luca Usai (illustrator)
+1
Help, mijn batterij is leeg!
×
Help, mijn batterij is leeg! Help, mijn batterij is leeg!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Geronimo en zijn vrienden ontdekken hoe belangrijk energie is als de stroom uitvalt. Zonder elektriciteit is er chaos en ellende op Muizeneiland! Ze merken dat energie niet vanzelfsprekend is en gaan met elkaar op zoek naar andere bronnen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Help, mijn batterij is leeg!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Luca Usai
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Ahi ahi ahi, è finita l'energia!
Uitgever
[Mechelen]: Baeckens Books De Wakkere Muis, 2020
117 p. : ill.
ISBN
9789085925484 (hardback)

Besprekingen

Muis Geronimo Stilton en zijn vrienden ondervinden aan den lijve wat de gevolgen zijn van een tekort aan energiebronnen als Rokford wordt getroffen door een stroomstoring. Geronimo struikelt in het donker over een tapijt en in de stad ontstaat een grote verkeerschaos. De vrienden gaan op zoek naar alternatieve manieren om energie op te wekken. ‘Dansen om zo je eigen disco te verlichten, want onze energie levert energie op’ is één van de leukste vondsten. Het Italiaanse schrijverscollectief dat de boeken van Geronimo Stilton schrijft, stelt in de nieuwe serie ‘Knagers voor klimaat’* de klimaatcrisis aan de orde. Dat gebeurt in de herkenbare Stilton-stijl. Het boek begint met een korte samenvatting van het verhaal, de belangrijkste personages en waar het verhaal zich afspeelt. Gecombineerd met het eenvoudige taalgebruik en de levendige bladspiegel maakt het dit boek zeer geschikt voor moeizame lezers. Achterin staan zestien pagina’s met puzzels, spelletjes en oplossingen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia