Boek
Nederlands

Doe de kraan dicht, Geronimo!

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator)
+1
Doe de kraan dicht, Geronimo!
×
Doe de kraan dicht, Geronimo! Doe de kraan dicht, Geronimo!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als Geronimo met Thea, Benjamin en Keet wil vakantie vieren op de familieboerderij, komt er ineens geen water uit de kraan. Ook bij de buren niet. Wat is er aan de hand? En wat kunnen ze zelf doen om minder water te verbruiken? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Doe de kraan dicht, Geronimo!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Chiudi il rubinetto, Stilton!
Uitgever
[Mechelen]: Baeckens Books De Wakkere Muis, 2020
117 p. : ill.
ISBN
9789085925477 (hardback)

Besprekingen

Geronimo, zijn zus Thea, hun nichtje Keet en neefje Benjamin gaan naar de familieboerderij om eens lekker te ontspannen. Daar aangekomen blijkt er geen druppel water uit de kraan te komen. Ze gaan op onderzoek uit. Ook bij hun buren komt er geen water meer uit de kraan. Dan blijkt de vreselijke miss Never een waterpretpark te hebben gebouwd waar al het water naartoe wordt geleid. Door een list van Thea bouwt miss Never het park om tot het meest duurzame waterpretpark ter wereld en komt er bij alle boerderijen in de vallei weer water uit de kraan. Een verhaal met boodschap in de serie 'Knagers voor het klimaat' dat gaat over hoe je slim en verstandig met water moet omgaan. De Stiltons stellen regels op die je thuis kunt toepassen: douche niet te lang, laat de kraan niet lopen bij het tandenpoetsen, hergebruik kookwater, enz. Het boek heeft de bekende lay-out, met wisselende lettertypes, die veel kinderen aanspreekt. De vrolijke, kleurrijke illustraties vullen het verhaal aan. Achterin …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties