Boek
Nederlands

De ring van licht

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator), Manon Smits (vertaler)
Zal het de jonge elf Saturno eindelijk lukken de Zwarte Koningin en haar kwade legers te verslaan? Gelukkig krijgt Saturno hulp, en doet hij een belangrijke ontdekking over zijn eigen afkomst. Met strip. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Elfen
Titel
De ring van licht
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi
Vertaler
Manon Smits Pieter van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
L'anello di Luce
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
358, [32] p. : ill.
ISBN
9789054618775 (hardback)

Besprekingen

Deze stevige uitgave is het vierde en laatste deel van de serie ‘De Kronieken van Fantasia’*. De rijken van Fantasia worden bedreigd door de Zwarte Koningin en alle Kwaden die haar omringen en haar helpen bij haar duistere praktijken. De jonge elf Saturno moet proberen, met zijn vrienden Spica, Robinia, Regulus, Spranka en Zwaveltje, vrede te brengen in Fantasia. In dit deel wordt de lange strijd eindelijk beslist, maar wordt ook (eerder vaag vermoede) informatie prijsgegeven. Het stripverhaal (in een kleurenkatern op glanzend papier) geeft veel achtergrondinformatie, waardoor nog meer puzzelstukjes op hun plaats vallen. Hoewel inhoudelijk niet het sterkste deel, is dit wederom een ingenieus opgezette, passend geïllustreerde, wervelende vertelling, waarin per hoofdstuk tien keer meer gebeurt dan in een willekeurige andere avonturenroman. Het succes van het Stilton-collectief berust inderdaad op slimme marketing, maar wie kan er nog omheen? Kinderen lezen de in vlot Nederlands vertaald…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties