Boek
Nederlands

Verzwegen

+1
Verzwegen
×
Verzwegen Verzwegen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Alles wijst erop dat Mila, de beste vriendin van Mees, zelfmoord heeft gepleegd. Maar als Mees de afscheidsbrief van Mila voorleest op haar begrafenis, lijkt niets meer zeker te zijn... Vanaf 12 jaar.
Extra onderwerp
Thrillers (jeugd)
Titel
Verzwegen
Auteur
Gerard van Gemert
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
163 p.
ISBN
9789044844467 (hardback)

Besprekingen

Het zesde deel uit de jeugdthrillerserie ‘Eilandgeheimen’, dat zich ditmaal afspeelt op het Zeelandse Schouwen-Duiveland. Alles wijst erop dat Mila, de beste vriendin van Mees, zelfmoord heeft gepleegd. Mees besluit gehoor te geven aan haar laatste wens: het voorlezen van haar brief op haar begrafenis. Maar de brief zit in een gesloten enveloppe, en als Mees deze op de begrafenis opent en voorleest, slaat de inhoud in als een bom. En dat is nog maar het begin van de nachtmerrie voor Mees...‘ Verzwegen’ is in een ongecompliceerde, meeslepende stijl geschreven. Gerard van Gemert (Weesp, 1964) is Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. ‘Verzwegen’ maakt deel uit van de serie 'Eilandgeheimen'. Voor lezers vanaf 12 jaar, die houden van spannende boeken.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvol…Lees verder op Wikipedia