Daisy
Nederlands

Monsters van het bloed

Frank Geleyn (auteur), Sabine Goethals (verteller)
+1
Monsters van het bloed
×
Monsters van het bloed Monsters van het bloed
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ridder Lars en ridder Lana nemen het op tegen de monsters van het bloed, die iedere nacht aanvallen en hun jeukende bulten bezorgen.
Onderwerp
Griezels, Ridders
Leesniveau
AVI 6
Titel
Monsters van het bloed
Auteur
Frank Geleyn
Verteller
Sabine Goethals  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
0:13
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

Ridder Lars en zijn zusje ridder Lara gaan de strijd aan met de "monsters van het bloed", die hen iedere nacht aanvallen en jeukende bulten bezorgen.Wat ze ook proberen, het lukt hen niet de monsters te verslaan. Gelukkig heeft Koningin Ma Ma de oplossing. Aardig verhaal, vlot geschreven in korte zinnen die allemaal op een nieuwe regel beginnen. Alle hoofdstukken zijn niet langer dan een bladzijde. Op een bladzijde is de tekst in witte letters op een donkergroene achtergrond gedrukt. Geïllustreerd met vele, meestal paginagrote, licht karikaturale illustraties. De tekeningen doen eenvoudig aan, zijn zwartomlijnd en vrolijk van kleur. Vanaf ca. 8 jaar.

Monsters van het bloed

Ridder Lars en ridder Lara, broer en zus, wonen in het kasteel van koningin MaMa. Ze doodden reeds duizenden draken en nu vechten ze tegen de monsters van het bloed. De monsters zijn met vele. Overdag houden ze zich koest, maar ’s nachts zwermen ze uit. Ze zijn voor niets of niemand bang, prikken iedereen met hun zwaard en zuigen bloed. Zelfs ridder Lars kan hen niet verslaan, want de monsters houden ontzettend van zijn warm en zoet ridderbloed. Gelukkig weet koningin MaMa dat oud en wit ridderbloed deze monsters kan tegenhouden … In korte hoofdstukjes, telkens één pagina lang, en eenvoudige bewoordingen vertelt Frank Geleyn hoe twee kinderen het opnemen tegen hinderlijke muggen die ’s nachts toeslaan. Hij plaatst hun belevingen in een ridderwereld, waar moed en listigheid nodig zijn om vijanden te verslaan. De list komt van mama die graag meegaat in de fantasie van haar kinderen: ze verstopt muggenmelk in de kelder en vertelt de kinderen dat het oud en wit ridderbloed is waar de mons…Lees verder

Over Frank Geleyn

Frank Geleyn (Handzame, 17 maart 1960 – Roeselare, 7 januari 2023) was een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken.

Levensloop

Geleyn debuteerde in 2003 met Ik zwijg, een jeugdroman over pesten. Dit boek werd meteen opgemerkt en kreeg drie herdrukken. Geleyn heeft een twintigtal boeken op zijn naam staan, telkens uitgegeven bij De Eenhoorn. Geleyns jeugdboeken zijn realistisch en gevoelig, terwijl in zijn kinderboeken fantasie en humor een grote rol spelen. Hij sleepte verschillende nominaties in de wacht o.a. voor de Boekenleeuw, de Jonge Jury in Nederland, de Kinder- en jeugdjury in Vlaanderen. Sommige van zijn boeken werden vertaald.

Geleyn woonde in Torhout met zijn echtgenote, met wie hij twee zoons kreeg. Hij overleed op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van neuro-endrocriene tumoren (NET), een betrekkelijk zeldzame vorm van kanker waarover hij in 2022 zijn laatste boek Het Net schreef.

Lees verder op Wikipedia