Boek
Nederlands

Blauwe engel

Francine Prose (auteur), Inge Kok (vertaler)
Een Amerikaanse docent met een midlifecrisis geeft al vele jaren zonder veel succes workshops creatief schrijven. Dan is daar opeens een punkstudente: opvallend, origineel, aantrekkelijk en met echt schrijftalent.
Titel
Blauwe engel
Auteur
Francine Prose
Vertaler
Inge Kok
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blue angel
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Atlas, 2010
348 p.
ISBN
9789045014067 (paperback)

Besprekingen

Universiteitsdocent Ted Swenson geeft al vele jaren workshops creatief schrijven aan een universiteit in Vermont waar bijzonder weinig schrijftalent te ontdekken valt. Hij is bijna vijftig en zit midden in zijn midlifecrisis: 21 jaar samen met zijn vrouw die hij adoreert, maar wel erg goed kent, zijn dochter de deur uit, zijn werk niet meer inspirerend, zijn nieuwe roman niet vlottend. Hij sombert, tobt en drinkt. En dan is daar opeens punkstudente Angela, met oranje/groene haren, piercings en kettingen, opvallend, origineel, aantrekkelijk en met echt schrijftalent. Er bloeit iets op tussen Ted en Angela, een bijzonder slecht idee in een tijd dat de universiteit een steeds puriteinser, strenger beleid voert ten opzichte van seks in het algemeen en die tussen staf en studenten in het bijzonder. Maar wie is hier de jager en wie de prooi? Geestige, vlot geschreven roman met satirische trekjes over een midlifecrisis, een docent-studentrelatie, schrijven, seksuele moraal en campuspolitiek…Lees verder

Over Francine Prose

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Francine Prose (New York, 1 april 1947) is een Amerikaans romanschrijver. Ze is afgestudeerd aan Radcliffe College in 1968 en ontving een Guggenheim Fellowship in 1991. Prose zat in de jury van de PEN/Newman's Own-prijs, en haar roman, Blue Angel, was finalist voor de National Book Award. Ze doceert aan Bard College.

Bibliografie

Romans

  • 1974 The Glorious Ones
  • 1977 Marie Laveau
  • 1981 Household Saints
  • 1983 Hungry Hearts
  • 1986 Bigfoot Dreams
  • 1992 Primitive People
  • 1995 Hunters and Gatherers'
  • 2001 Blue Angel
  • 2003 After
  • 2005 A Changed Man
  • 2008 Goldengrove

Korte verhalen bundels